Ramazanda Gıda Denetimleri Artıyor

Ramazanda Gıda Denetimleri Artıyor Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler devam etmektedir. Özellikle fırın, pastane ve unlu ma

Ramazanda Gıda Denetimleri Artıyor
Giresun
G.Tarihi: 31.05.2017 08:28
1085 Okunma
0
Ramazanda Gıda Denetimleri Artıyor
Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler devam etmektedir. 
Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimler sıklaştırılmıştır. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Giresun genelinde İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz bünyesindeki gıda kontrol ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerimiz, ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıkılaştırılmıştır.
Numune bazlı yapılan bu denetimlerde alınan numunelerden; 3 tavuk numunesi, 1 yaş pasta numunesi ve 1 yemek numunesinin olumsuz çıkması sonucunda 5 adet gıda işletmesine toplam 64 bin 228 TL idari para cezası kesilmiştir. 
Denetimlerde özellikle marketlerde ramazan ayında satışa sunulan “ramazan paketi” adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerinin kontrolü sağlanmaktadır. Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. 

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri