Soğuklar Fındık Üreticisini Korkuttu

Nisan Ayındaki Soğuklar Fındık Üreticisini Korkuttu

Soğuklar Fındık Üreticisini Korkuttu
Giresun
G.Tarihi: 06.05.2017 10:37
2094 Okunma
0

Nisan Ayındaki Soğuklar Fındık Üreticisini Korkuttu

Türkiye genelinde devam eden soğuk havanın etkisi Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kendisini gösteriyor. Fındık bahçelerinde dallarda fındığın yeni yeni gözüktüğü Nisan ayında meydana gelen soğuk havalar fındık üreticisini korkuttu.

2004 yılının Nisan ayında gerçekleşen kar yağışı ve ardından oluşan tarımsal don afetinin ardından ekonomik anlamda büyük darbe yiyen Giresun’daki fındık üreticileri benzer endişeleri 2017’nin Nisan ayında da yaşamaya başladı. Küresel iklim değişikliklerinin de etkisiyle Nisan ayında gerçekleşen bu soğuk havaların önceki yıllarda da yaşanmış olması Giresunlularda tedirgin bir bekleyişe sebep oldu.

Giresun’un ekonomisini direkt etkileyen fındık üretiminde oluşabilecek bir tarımsal don afeti; çiftçisinden, esnafına, gencinden, yaşlısına toplumun tüm kesimlerini ekonomik açıdan oldukça zor durumda bırakabilecek bir gelişme olarak bu günlerde Giresun gündemini meşgul ediyor. Tek geçim kaynağı fındık olan çiftçilerin umudu ise havaların bir an evvel ısınması ve fındığın veriminin düşmemesi.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri