TELEFON DOLANDIRICILIĞINI POLİS ENGELLEDİ

GİRESUN HABER,GİRESUN HABERLERİ,GİRESUN,TELEFON DOLANDIRICILIĞINI POLİS ENGELLEDİ

TELEFON DOLANDIRICILIĞINI POLİS ENGELLEDİ
Giresun
G.Tarihi: 12.02.2017 14:58
1491 Okunma
0
TELEFON DOLANDIRICILIĞINI POLİS ENGELLEDİ
Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:
07.02.2017 günü,   D.A. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini Polis olarak tanıtan ve terör örgütünün banka hesabını ele geçirdiğini, bankadaki hesabından parasını çekip verilecek hesaba yatırmasını istemesi neticesinde dolandırılmaya çalışıldığının ihbarı alınması üzerine, İlimiz Gazi Caddesi ve bankalar civarında görevli bulunan görevlilerimizin D.A isimli  şahsı bularak dolandırıcılık olayının önlenmesi amacıyla yürütmüş olduğu çalışmalar sonucu, D.A. isimli şahıs  Gazipaşa PTT. Müdürlüğünde görülmüş ve  dolandırıcının vermiş olduğu hesaba 14.180 TL. tutarındaki parayı yatırmaya çalıştığı esnasında müdahale edilerek dolandırılması önlenmiştir.

 İlimiz genelinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının çoğunluğunun vatandaşlarımızı telefon ile arayan kişi yada kişilerin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp “terör örgütlerine para aktarıldığı, hesaplarından para çekileceği, adının bu tür olaylara karıştığı, yine son zamanlarda vatandaşlarımızı telefonla arayan dolandırıcıların kendisini banka görevlisi, tüketici hakları görevlisi olarak tanıtarak hesaplarına sigorta kesinti miktarı, kredi kesinti miktarı, banka kartı aidatı geri ödenmesi ile ilgili işlem yapılacağını belirterek, vatandaşlarımızdan banka hesap bilgileri, kişisel bilgilerini talep etmeleri sonucunda”, dolandırıcıların bu aldıkları bu bilgilerle internet bankacılığına giriş yaparak, hesaplardaki parayı kendi hesaplarına aktarmaktadırlar.

Vatandaşlarımızın telefonlarına gelen bu tür mesajlara ve arayan kişilere inanmamaları, banka hesap bilgilerini, şifrelerini, kişisel bilgilerini tanımadıkları kişilerle kesinlikle vermemeleri ve para göndermemeleri  gerekmektedir.

        Daha Huzurlu, Daha Güvenli ve Daha iyi Yaşanılır Bir Giresun İçin Hep Birlikte…

                                               GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri