TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞME PROJESİ

TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞME PROJESİ

TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞME PROJESİ
Giresun
G.Tarihi: 02.11.2017 22:12
1814 Okunma
0
Toplumsal Bütünleşme Projesi

✔**BAYRAMPAŞA GİRESUNLULAR DERNEĞİ İLE KAYMAKAMLIK PROJESİ STK'LARA HEYECAN GETİRDİ..

✔*İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği (BAYGİDER) İstanbul’da "Hemşeri Derneklerini ve diğer STK’ların Dönüşümünü" anlatan projenin tanıtımı için Sivil Toplum kuruluşları temsilcilerinin ile Bayrampaşa Titanic otelde kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler..

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği’nin (BAYGİDER) Bayrampaşa Kaymakamlığı ile birlikte yürütecekleri ‘Hemşeri Dernekleri Ve Diğer STK’ların Dönüşümü’ projesi İçişleri Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında İstanbul BAYGİDER ile Bayrampaşa Kaymakamlığı ortak bir proje kapsamında program sunucusu Musa Ada tarafından katılımcılara bilgi verildi

Toplantı açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa Giresunlular Dernek Başkanı Tülay Tahmaz yaptığı konuşmada;" Projenin amaçları arasında; Türkiye’nin farklı bölgelerini ve illerini temsil eden ve faaliyetlerine devam eden derneklerin bir araya getirilerek kurumsal kapasiteleri ve etkinliklerini artırmaya yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması. İstanbul Kent Kültürü’ne katkı sunulup tekrar canlandırılması, derneklerin pozitif çalışmalarının değerlendirilmesi, negatif çalışmaların pozitife dönüştürülmesi, bayanların ve gençlerin hemşeri derneklerine, sivil toplum kuruluşlarına olan ilgilerini artırmakta bulunuyor.

Proje kapsamında, İstanbul’un değişen ve gelişen ilçesi Bayrampaşa ve kültürün başkenti İstanbul’da faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin kültüre yansıyan pozitif ve negatif etkilerini, Hemşeri dernekleri mensuplarının yaşadıkları kent kültürüne olan katkılarını yaygınlaştırmak, Hemşeri dernekleri ve Göçmen derneklerinin doğdukları kentlerdeki örf, adet, gelenek ve göreneklerinin yaşadıkları metropolde sürdürme çalışmalarını araştırmak, tespit etmek, kente uyum çalışmalarını sağlamak. Derneklerin yaşadıkları kente adaptasyonunu artırarak, kaybolmaya yüz tutmuş İstanbul Kültürü’nün yeniden canlandırılması doğrultusunda bilimsel araştırmalar ışığında geçmişten günümüze İstanbul’u tarihsel dokusu ile beraber ortaya çıkarmak. Göçmen ve Anadolu kültürünün Bayrampaşa yaşamındaki iletişimlerini geliştirmek, ortak projeler üretmek, çalışma alanları belirlemek, Bayrampaşa kamu-sivil toplum diyalogunu artırmak, derneklerin yaşadıkları kentin huzur ortamına katkı sunmasını sağlamak. Gelecek nesillerin kültürel erozyona uğramasını engellemek için eğitim çalışmaları yürütmek. Yerel ve kamu kurumları ile iletişimlerini koordine etmek, onlara bir ışık, bir ayna olmak gibi konulara yer veriliyor" dedi .

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba Proje hakkında bilgi vererek, projenin toplumsal bütünleşme projesi olduğunu kamu- STK işbirliği ile sorunlara çözüm bulunularak sivil toplum kuruluşlarının gücünün artacağını ve fark yaratacağını söyledi. Sivil Toplum kuruluşlarının desteğe ihtiyacı var, aynı şekilde kamu ile birlikte işbirliği ve diyalogu geliştirerek daha nasıl iyi yapabiliriz. Bizler STK'lar ile birlikte hareket edeceğiz ve destekleyeceğiz. Projeye emek verenlere teşekkür ederim" dedi.

PROJE DERNEKLERE UFUK AÇIYOR…

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun derneklerinin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaparak Giresun Federasyonu’nun yaptığı çalışmalardan özet bilgiler verdi. Başkan Kuğu, BAYGİDER’in bu anlamda kuruluşundan beri Giresun dernekleri arasında özel bir yeri olduğunu yaptıkları çalışmalarla farkındalıklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Beykoz Giresun Park Ormanı projesinin onaylandığını belirten Başkan Kuğu, hemşerilerimiz artık kendi yerinde misafirlerini ağırlayacak dedi

Proje sunumunu gerçekleştiren Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkan yardımcısı Yunus Emre Deveci katılımcılardan takdir topladı.

Sunuculuğunu Musa Ada’nın yaptığı toplantıya Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karan, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, IGEDER Başkanı Arif Dede, Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal,  Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Aydınses Haber İmtiyaz Sahibi Murat Aydın, Bayrampaşa Gündem İmtiyaz Sahibi Mehmet Ceylan, GOP Haber İmtiyaz Sahibi Ali Şükrü Kara, Mavi Karadeniz Koordinatörü Metin Ruşen ve STK temsilcileri katıldı
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri