“Türk Boylarının Tarihsel Derinliği” Konferansı

“Türk Boylarının Tarihsel Derinliği” Konferansı Gerçekleştirildi

“Türk Boylarının Tarihsel Derinliği” Konferansı
Giresun
G.Tarihi: 08.05.2017 09:14
1528 Okunma
0
“Türk Boylarının Tarihsel Derinliği” Konferansı Gerçekleştirildi
Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, “Türk Boylarının Tarihsel Derinliği” başlıklı konferans, 05 Mayıs 2017 Cuma  günü saat 14:00'de Güre Yerleşkesi Mehmet Akif  Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, GRÜ’de bulunmaktan ve bu konferansı vermiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, konferansı düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Sunumuna, Türk boylarının birliğinin göstergesi olan kilimleri anlatarak başlayan Taşağıl, konuşmasının devamında Türklerin en çok yaşadığı bölgelere ve yaşam tarzlarına değindi.
 
Orta Asya’dan gerçekleşen göçler sonucunda Türk boylarının dünyanın birçok yerine dağıldığını söyleyen Ahmet Taşağıl, Karadeniz Bölgesi’nde de Çepniler’den ve Kıpçaklar’dan izlere rastlandığını belirtti.
 
Konferans öncesinde ve esnasında yaptığı gözlemlerden yola çıkarak, öğrenci profilinin üst düzeyde olduğunu belirten Prof. Dr. Taşağıl, Giresun Üniversitesinin gelecekte Türk dünyası ve Türk tarihi araştırmalarında kendine önemli bir yol çizebileceğini çünkü, o potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.
 
Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Serkan Soylu’nun Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’a teşekkür plaketini takdim etmesi ile sona erdi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri