Üniversite, Giresunlularla buluşuyor

Üniversite, Giresunlularla buluşuyor

Üniversite, Giresunlularla buluşuyor
Giresun
G.Tarihi: 17.04.2017 22:11
1641 Okunma
0
Üniversite, Giresunlularla buluşuyor
Giresun Üniversitesi VI. Kariyer Günleri İstihdam ve Tanıtım Fuarı organizasyon komitesinden bir ekip İstanbul’da hemşerisi iş adamlarıyla buluştu.
Yıldız Parkı Malta Köşkünde sabah kahvaltısında bir araya gelen öğretim üyeleri, STK yöneticileri ve iş adamlarından oluşan bir grup fuara nasıl katkı yapılacağı hakkında görüş teatisinde bulundu. Toplantı gündemi halkında bilgi veren Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu "Üniversite ile ilk defa akademik anlamda işbirliği yapacağız. Bu organizasyonla İstanbul’da bulunan Giresun iş dünyası ile üniversitenin buluşmasına vesile olacağız. Bu toplantı ön bilgilendirme amaçlı olup önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantı daha tertipleyeceğiz" dedi.
Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü İsmail Bayram, öğretim görevlileri Kamil Patan ve Ünver Akın’ın katıldığı bilgilendirme toplantısında İsmail Bayram istihdam ve tanıtım fuarının amacı hakkında bilgi verdi.
İsmail Bayram "Üniversite bünyesinde teorik eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin mesleki eğitim uygulamalarını, donanımlı işyerlerinde tamamlamak amacıyla Üniversite ile iş dünyası arasında sürekli bir iletişim kuracağız. Türkiye Çalışma ve İş Kurumu ve Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü, global kriz ortamında alternatif iş fırsatları yaratmak üzere 13-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Üniversitemiz Güre Yerleşkesi'nde üç gün süreyle bulunduğumuz coğrafyadaki istihdam sorunlarına çözüm geliştirmek, nitelikli personel ihtiyacını gidermek amacıyla, bir taraftan işverenlerimizin veya temsilcilerinin diğer taraftan ise öğrencimiz ve mezunlarımız ile henüz iş gücüne katılamamış insanlarımızın katılacağı, VI. Kariyer Günleri kapsamında “İstihdam ve Tanıtım Fuarı” etkinliklerinin düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.
Giresun’da altıncısını düzenleyecek olduğumuz “Kariyer Günleri, İstihdam ve Tanıtım Fuarı” etkinliği ile iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, mezunlar ve iş arayan adayların, iş dünyası ile aralarında iletişim kurmalarına ve işbirliklerine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda firmalar, diğer firmalarla ve iş arayanlar ile tanışma, fikir ve bilgi alışverişinde bulunma ve şirket uygulamalarını kıyaslama fırsatları bulacaklardır.
İstihdam ve Tanıtım Fuarında seminer, panel, konferanslar, sosyal ve kültürel etkinlikler, sergiler ve imza günleri ile katılımcılara farklı, eğlenceli, eğitici ve fırsatlarla dolu bir ortam sunulacaktır. Yakın gelecekte şirketlerinde çalışacak personelleri doğru bir biçimde seçmek isteyen, yeni iş fikirleri ve fırsatları ile tanışmak isteyen firmalara stant tahsis edilecektir.
2016-2017 öğretim yılında Üniversitemize bağlı 11 meslek yüksekokulunda öğrenim gören yaklaşık 14200 öğrencimize yönelik "Mesleki Proje Yarışması" düzenledik. Fuar programı içinde ödül alan öğrenci projeleri sergilenecek, dereceye girenler ödüllendirilecektir.
Üniversitemizde 35 farklı ülkeden yaklaşık 1300 yabancı öğrencimiz ile iş adamlarımızı ve firmalarımızı buluşturmak, yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimizi Giresunlu iş adamları ve firmalarımızın fahri elçileri olarak görev yapmalarını arzu ediyoruz” dedi.
Daha sonra katılımcılar kısa kısa konu hakkında görüş beyan ettiler. 



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri