Vali Sarıfakıoğulları’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Vali Sarıfakıoğulları’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Vali Sarıfakıoğulları’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı
Giresun
1789 Okunma
0
Vali Sarıfakıoğulları’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Vali Sarıfakıoğulları’nın yayınladığı mesaj şöyle:
 
“Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü’nü kutlarken, aynı zamanda vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi anma günü olan  “Şehitler Günü” nü de idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.
 
18 Mart 1915 tarihinde büyük bir azimle kazanılmış olan Çanakkale Zaferi, Milletimizin önemli başarılarından biri olarak tarihimizin altın sayfalarına solmamak ve sönmemek üzere nakşolunmuştur.
 
Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi’yle;  kıyılarımıza kadar gelen küresel güçlerin desteklediği işgalci donanmaya,  ecdadımız büyük bir yenilgi tattırmıştır. Her türlü silah ve teknolojik üstünlüğe sahip güçlü düşman ittifakına karşı, her zaman olduğu gibi Aziz Milletimizin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık ve kahramanlık duyguları galip gelmiş ve kat kat üstünlüğü olan işgalci güçler mağlup olmaktan kurtulamamış, bu zaferle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de tohumları atılmıştır.
 
Tarihin her safhasında ve sayfasında olduğu gibi Aziz Milletimize karşı küresel güçler ve içerden onlara destek veren işbirlikçilerinin hain emelleri günümüzde de devam etmektedir. Ülkemizi dışardan ve içerden kuşatan bu şer ittifaklarına karşı, bu Necip Millet 15 Temmuz gecesi olduğu gibi her zaman; kanıyla, canıyla hainlere dur demesini ve bu şer odaklarını durdurmasını başarmıştır.
 
Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları korumak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da içerde ve dışarda mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadelelerimiz devam ederken, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini de idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı da kendimize bir borç bilmek, en kutsal görevimizdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle; Çanakkale Zaferinin 105. Yıl Dönümünü kutluyor,  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında, terörle mücadelede, 15 Temmuz hain kalkışma planında ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yadediyorum.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri