“Yalnız Değilsiniz” Sloganıyla “Yaşlı Dostu Valilik” Projesi Hazırlandı

“Yalnız Değilsiniz” Sloganıyla “Yaşlı Dostu Valilik” Projesi Hazırlandı

“Yalnız Değilsiniz” Sloganıyla “Yaşlı Dostu Valilik” Projesi Hazırlandı
Giresun
1103 Okunma
0
İlimizde ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarımız ile birlikte sosyal faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla Giresun Valiliği himayelerinde “Yalnız Değilsiniz” sloganı ile “Yaşlı Dostu Valilik” projesi hazırlandı.
 
Projenin hedefleri arasında; yaşlılarımızın sosyo-kültürel aktivitelere katılımlarını sağlamak, sportif faaliyetlerde yer almaları, el ve zihinsel becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak, aktif yaşlanma ve yaşam kalitesini arttırmak, bireylerin sosyal ve duygusal durumlarında değişiklik yaratmak yer alıyor. Programda ilgi, istidat ve talepler ile mevsim koşullarına bağlı olarak yapılması planlanan faaliyetlerde değişiklik yapılabilecek.
 
Proje Çerçevesinde Yapılması Planlanan;
 
Tarihi, Kültürel ve Turistik Faaliyetler:
 
Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl Gezisi, Giresun Kalesi Gezisi, Giresun Adası Gezisi (hava koşullarının uygun olması halinde), Müze Ziyareti, Bulancak Sarayburnu Cami Ziyareti, Bulancak Tarihi Osmanlı Hamamı, Millet Kıraathanesi, Sözlü tarih çalışmaları, Okuma günü, Çocuk evleri ziyareti, Gaziler ile bir araya gelme, Sinema, Piknik organizasyonları.
 
Beceri ve Sanatsal Faaliyetler:
 
Koro Çalışmaları; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Müzik Kursu; Saz, gitar, kemençe, piyano, Halk Oyunları, Gümüş kazaz işlemeciliği, Resim kursu; yağlı boya, sulu boya, El işi kursu; dikiş, nakış vb., Canlı müzik ve şiir dinletisi organizasyonları, Zihinsel beceri etkinlikleri, Hobi bahçesi.
 
Sportif Faaliyetler:
 
Hemsbal Oyunu, Bocce Oyunu, Dart Oyunu, Masa Tenisi Oyunu, Yaşlılara yönelik denge, esneme ve ısınma egzersizleri, Giresunspor futbol müsabakalarına katılım.
 
Proje kapsamında yapılacak olan bu faaliyetlere katılım sağlamak isteyen 65 yaş üzeri, vatandaşlarımızın şahsen veya yakınları tarafından 19 Ekim 2018 tarihine kadar  aşağıdaki adrese başvurmaları gerekiyor.
 
Başvuru Adresi:
Giresun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,
Sosyal Hizmetler Merkezi
Hükümet Konağı A Blok Kat:4
Merkez/GİRESUN
Görevli Personel: Çağla ÇITLAK
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri