YENİ BAŞKAN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU

YENİ BAŞKAN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU

YENİ BAŞKAN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU
Giresun
G.Tarihi: 09.04.2019 00:23
2182 Okunma
0


Giresun Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Aytekin Şenlikoğlu 30 bin 296, CHP adayı Kerim Aksu 29 bin 985 oy aldı.

Seçim zaferini belediye önünde partililerle kutlayan Şenlikğlu, Giresun’un bu zaferi hak ettiğini ifade etti. Giresunlulara teşekkür eden Şenlikoğlu, Giresun’un geleceğine mührünü vurduğunu, parti rozetini çıkartıp, belediye rozetini takarak Giresun’un belediye başkanı olacağını kaydetti.

 Giresun dün tarihe geçecek bir seçime tanıklık etti. Sonucu merakla beklenen Giresun Belediye Başkanlığı seçimi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Cumhur İttifakı AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu ile Mevcut Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Giresun Belediye Başkan adayı Kerim Aksu arasında görülmemmiş bir yarış yaşandı. Sandıklarının açılmasıyla başlayan yarış kafa kafaya gitti. Oyların sayılmasının ardından gülen taraf az bir farkla Cumhur İttifakı AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu oldu.

Şenlikoğlu Giresunluların yüzde 40.07 desteğini alarak 30 bin 296 oyla Giresun Belediye Başkanı seçildi. Millet İttifakı CHP adayı Kerim Aksu ise yüzde 48.49 oy oranıyla 29 bin 985 oy aldı.

İKİ PARTİ DE KUTLAMA YAPTI

Az bir farkla sonuçlanan seçim renkli görüntüler de sahne oldu. Seçim sonucu netleşene kadar CHP ve AK Partililer coşkulu kutlama yaptı. Fındık Pazarı Mevkii’nde bulunan her iki partinin önünde de bayram havası vardı. Parti binalarının önünü dolduran partililer sevinç gösterileri yaptı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü olası bir taşkınlık ve olaya karşı tedbiri elden bırakmadı. Emniyet tarafından iki parti binası polis barikatı oluşturdu.

10 YIL SONRA GİRESUN BELEDİYESİ YENİDEN AK PARTİ’DE

AK Parti aynı zamanda dün yapılan seçimde 2009 yerel seçimlerinin rövanşını aldı. 2009 yerel seçimlerinde CHP’li Kerim Aksu, AK Partili Hurşit Yüksel’i koltuğunda ederek Giresun Belediye Başkanı seçilmiş. İki dönem üst üste Giresun Belediye Başkanlığını yapan Kerim Aksu’yu ise Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu etti. Şenlikoğlu, 2009 yılında kaybedilen Giresun Belediyesi’ni yeniden AK Partili belediyeler arasına kattı.

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AYTEKİN ŞENLİKOĞLU KİMDİR?

Giresun'da doğan Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Abacıbükü İlkokulu, 1990 yılında da Giresun İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamladı. 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı olarak görev alan Şenlikoğlu, 2004-2006 yıllarında AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüttü. 2017 yılında AK Parti Giresun İl Başkanlığına atanan Şenlikoğlu, evli ve 4 çocuk babası.

 AK Parti 9, CHP 3, MHP 3 ilçe belediyesi aldı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti bazı ilçe ve belde belediye başkanlıklarını muhalefete kaptırdı. AK Parti mevcut Eynesil, Yağlıdere, Alucra ve Çamoluk belediye başkanlıklarını kaybetti. AK Parti 9 ilçe belediye başkanlığını kazanırken, CHP ve MHP belediye başkanlığını kazandı. Giresun’da özellikle merakla beklenen Yavuzkemal Belde Belediyesi’ni Saadet Partisi’nden aday olan Aksu Mahallesi eski muhtarı Adem Önal kazandı.

 
Alucra: Suat Aybar (MHP)

Bulancak: Recep Yakar (AK Parti)

Dereli: Zeki Şenlikoğlu (AK Parti)

Espiye: Mustafa Karadere (AK Parti)

Eynesil: Ahmet Latif Karadeniz (CHP)

Görele: Tolga Erener (AK Parti)

Keşap: Mehmet Emür (AK Parti)

Şebinkarahisar: (AK Parti)

Tirebolu: Burhan Takır (CHP)

Piraziz: Hüseyin Görgülüoğlu (CHP)

Yağlıdere: Yaşar İbaş (MHP)

Çamoluk: Fatih Düz (MHP)

Çanakçı: Sezer Kadakal (AK Parti)

Doğankent: Rüşan Özden (AK Parti)

Güce: Aytekin Geçgel (AK Parti)

Kaynak:https://www.ekspresgiresun.com/yerel/baskan-senlikoglu/haber-5553
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri