YENİ BAŞKAN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU'NDAN İLK MESAJ

YENİ BAŞKAN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU'NDAN İLK MESAJ

YENİ BAŞKAN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU'NDAN İLK MESAJ
Giresun
G.Tarihi: 03.04.2019 09:52
1511 Okunma
0
31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Giresunluların teveccühüyle AK Parti’den Giresun Belediye Başkanı seçilen Aytekin Şenlikoğlu, Osman Ağa’nın makamında oturacak olmanın onur ve gururunu yaşadığını ifade ederek, Osman Ağa’yı ölüm yıldönümünde rahmetle andıklarını bildirdi. Şenlikoğlu, Yarbay Topal Osman Ağa’nın ölüm yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “üzerinde yaşadığımız vatanı vatan müdafaası için canlarını hiçe sayan atalarımıza ve kahraman şehitlerimize borçluyuz” dedi. Giresunlu milis kahraman Yarbay Topal Osman Ağa’nın kurduğu 42. Ve 47. Gönüllü alaylarla kurtuluş savaşı başta olmak üzere vatan müdafaası için cephede düşmanla göğüs göğse savaşarak, vatan toprağına düşman ayağı basmasına izin vermediklerini belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu şunları belirtti;

“Afyonkarahisar’da, Çanakkale’de Dumlıpanar’da, Kocatepe’de canları pahasına savaşan başta Osman Ağa olmak üzere Giresunlu Milli Mücadele Kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz. Osman Ağa ve Milli Mücadele Kahramanları Giresun’un onurudur ve Türkiye’ye mal olmuş bir kahramanlık destanıdır. Türkiye’de başka bir şehirde şehitliği bulunan tek il Giresun’dur. Bu onur ve gurur biz Giresunlular için bir övünç madalyasıdır. Bu vesileyle tüm şehitlerimi bir kez daha rahmetle anıyor ve ruhları şad olsun diyoruz.”

“MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN”

Giresunluların mübarek Miraç Kandili’ni de kutlayan Başkan Şenlikoğlu şu ifadelere yer verdi;

“Miraç bir yükseliştir. Sevgili peygamberimizin Yüce Allah'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nde hayatımızın ve geçmişin muhasebesini yapmak çok iyi bir fırsattır. Bizlerde bu fırsatı bilmeli ve en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği, Allah’ın lütuf ve inayetinin daha fazla hissedildiği Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere erişme vardır. Bugün bize düşen Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili'nin sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık alemine mutluluk ve huzur getirmesini dilerim. En kalbi duygularla; Giresunlu hemşehrilerimizin ve İslam Alemi'nin Miraç Kandili'ni kutluyorum.”

Kaynak:https://www.ekspresgiresun.com/yerel/baskan-senlikogludan-ilk-mesaj/haber-5559
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri