DENİZLİSPOR 0 GİRESUNSPOR 1

DENİZLİSPOR 0 GİRESUNSPOR 1

DENİZLİSPOR  0 GİRESUNSPOR 1
Giresunspor
G.Tarihi: 19.09.2017 08:56
2218 Okunma
0
Ligin 5’nci haftasında Denizli’ye konuk olan Giresunspor, 90+3’de Mehmet Akyüz’ün altın değerindeki kafa golüyle liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu...
Ligin yeni lideri Giresunspor. 5’nci hafta maçında deplasmanda Denizli’ye konuk olan Giresunspor, 90+3’de Mehmet Akyüz’ün kaydettiği kafa golüyle galibiyete ulaşırken; Çay-Kur Rizespor’un  sahasında Ankaragücü’ne yenilmesiyle liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.
17 Eylül Pazar günü ligin son sıralarında bulunan Denizlispor ile oynadığı maça golcü oyuncu Korkishko’dan yoksun bir kadroyla çıkan Giresunspor, çok zorlandığı mücadeleyi uzatma anlarında bulduğu tek golle kazanırken; Yeşil-Beyazlı temsilcimizin liderliğe yükselmesi, tüm camiada ve taraftarlar arasında büyük sevinç yarattı.
Denizli deplasmanına mutlak 3 puan için giden ve rakibinden çekinmeden oynayan Giresunspor, ev sahibi ekibin vuruşuyla başlayan oyunun 6’ncı dakikasında Dodo ile yaptığı ilk şut denemesinden sonuş alamadı. Denizli’nin bozuk  zeminli sahasında iyi top çeviremeyen Yeşil-Beyazlı ekibimiz, 12’nci dakikada gole çok yaklaştı, Recep’in kullandığı faul atışında kale sahasına gönderdiği topa Özgür kafayla iyi vurdu, Denizli kalecisi Asil  Kaan tehlikeyi kornerle önledi.
Karşılaşmanın 20’nci dakikasında Özgür’ün topa müdahalesinin faul olarak değerlendirilmesi sonucu ev sahibi ekibin Barış ile kullandığı frikik atışında defansımıza çarpan top kornere gitti. Mücadelenin ilerleyen bölümlerinde bir türlü tempoyu yükseltemeyen Giresunspor ile dağınık bir oyun sergileyen ev sahibi ekibin orta sahada yaptığı al gülüm-ver gülüm pasları maçta kaliteyi düşürürken; ilk 45 dakika başladığı gibi golsüz kapandı.
İKİNCİ DEVRE VE LİDERLİĞİ GETİREN TEK GOL
İlk yarısı mücadele yönünden bir hayli sönük geçen maçın ikinci yarısında her iki takım da eşitliği bozmak için çaba sarfetti. Sahadan 3 puanla ayrılma hedefinde olan Giresunspor, ikinci yarıda daha fazla gol pozisyonuna girdi, ancak gol yollarında beklenen etkiyi gösteremedi.
47’de Dale’nin kaçırdığı pozisyonun ardından rakip sahada baskısını arttıran Giresunspor, 57’de üst üste kullandığı kornerlerden sonuç çıkaramadı. 60’da ilk oyuncu değişikliğini yapan Giresunspor’da Recep’in yerine Fatih Atik sahaya alındı. Teknik Direktör Diyadin, 68’de ikinci değişikliği de yaparak, Sinan Özkan’ı çıkarıp Mehmet Akyüz’ü sahaya sürdü.
Giderek ataklarını sıklaştıran ve Denizli kalesinde gol arayan Giresunspor, 70’nci dakikada Dialiba ile yakaladığı önemli pozisyonu değerlendiremedi. 73’deki atağımızda bu kez  Fatih Atik vurdu, köşeye giden topu Denizli kalecisi son anda kornere çeldi. Maç boyunca kullandığı kornerlerden sonuç alamayan Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, 82’de yine Dialiba ile pozisyon buldu, bu oyuncunun vuruşunda top kaleciden döndü.
Normal süresi golsüz golsüz kapanan oyuna verilen 4 dakikalık uzatmada gülen taraf konuk takım Giresunspor oldu.  90+3’de sağdan kullanılan taç atışı sonrası Dodo-Caner paslaşmasında kaptan Caner’in kale içine kestiği topa enfes bir kafa vuruşu yapan tecrübeli krampon Mehmet Akyüz, köşeden Denizli ağlarını görürken; televizyon başındaki tüm Giresunlular atağa kalktı. Bu gol takımımızı liderliğe yükseltirken; tüm taraftarlar büyük sevinç yaşadı.
Şimdi işimiz daha zorlaştı. Tahtı ele geçirdik, üstelik üst üste 2 hafta evimizde oynayacağız. Önce Elazığ ve sonra da Ümraniye ile içerde oynayacağız. Artık bu maçları iple çekiyoruz. Liderliğe yükselen Giresunspor’u tebrik ediyor ve Denizli maçının teknik analizini vererek bu maçla ilgili notlarımızı bitiriyoruz.
HAKEMLER: Emre Malok xx, Muhammet Tumak xx, Oğuz Kaan Çalışır xx.
DENİZLİSPOR: Asil Kaan xx – Taha Can xx, Ömeralp xx, Kerem Can xx, Cihan x – Taşkın x, Sanko xx, Hüseyin x (Şevki x), Barış  xx – Yasin x (Berkan x), Burak xx.
GİRESUNSPOR: Anıl xx – Caner xx, Onur xxx, Özgür xx, Hüsamettin xx – Dimitriadis xx, Dodo xx,  Sinan Özkan x (Dk. 68 Mehmet Akyüz xx), Recep x (Dk. 60 Fatih Atik xx), Dialiba x (Dk. 85 Lopez x) – Dale xx.
SARI KARTLAR: Taha Can ve Barış  (Denizlispor); Dialiba, Onur ve Dimitriadis (Giresunspor).
GOL: Mehmet Akyüz (Dk. 90+3) (Giresunspor: 1 – Denizlispor: 0)
Mahmut Bora
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri