BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

ALTINTAŞ ”BİR SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE PAYLAŞILAN ŞİİRİN İÇERİĞİNE GÖRE YAPTIĞI YORUMUN KASTEN ÇARPITILMASINA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ BEKİR ÖZTÜRK Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’ın sosyal medya ü

BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ
Görele
G.Tarihi: 15.05.2016 11:55
2252 Okunma
0
ALTINTAŞ ”BİR SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE PAYLAŞILAN ŞİİRİN İÇERİĞİNE GÖRE YAPTIĞI YORUMUN KASTEN ÇARPITILMASINA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ
BEKİR ÖZTÜRK

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’ın sosyal medya üzerinden Murat Ayar tarafından paylaşılan şiirin içeriğine yaptığı yorum tartışma konusu oldu. Paylaşılan şiirin bazı yerel internet siteleri tarafından yanlış ve kasti olarak lanse edildiğini belirten Dekan Altıntaş, kendisine yönelik karalama çalışmalarının başlatıldığını iddia etti.
Altıntaş, şiiri yazan Aşık Sefai’nın eski bir tanıdığı olduğunu, bu nedenle şiirin içeriğine göre kastedilen ifadenin aksine bir yorum yazarak paylaştığını ifade etti. Dekan Altıntaş, Bu şiirin içeriğindeki yorumun Sayın Rektörümüzle ve tamamen demokratik ve yasal çerçevede yapılmış seçimle uzaktan yakından ilgili olmadığını, maksatlı kişilerin konuyu kasıtlı olarak rektörümüzle ve sonuçlanmış bir seçimle ilişkilendirerek yalan ve iftiraya varacak düzeyde çarpık bir haber yaptıklarını söyledi. Dekan Altıntaş, “Bu şiire yapılan yorumun seçim ve sonuçlarına yönelik bir yorummuş gibi gösterilmesiyle, üniversitemizin kurumlarının ve çalışanların arasında bir huzursuzluk yaratılmak istenmektedir. Bu haber mevcut durumdan yararlanmak isteyen, kötü niyetli, etik anlayıştan yoksun kişilerin hayal mahsulüdür. Herkes yasal, demokratik usul ve teamüllere göre yapılmış ve sonuçlandırılmış bir seçimi hazmetmek zorundadır. Onun bunun üzerinden haber yapan- yaptıran, bu asılsız haberlerin devam edeceği konusunda tehdit edeni bu tür yalan ifade ve beyanlara göre hareket edenler hakkında yasal işlem de başlatacağımı bildirmek isterim. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim” dedi.
Dekan Altıntaş’ın yorum yaptığı Aşık Sefai’nin o şiiri ve yorumu ilgili internet sitesinden alınarak aynen aşağıda eklenmiştir. "
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri