Çevreci taksici ilçesini meyve ağaçlarıyla donattı

Çevreci taksici ilçesini meyve ağaçlarıyla donattı

Çevreci taksici ilçesini meyve ağaçlarıyla donattı
Görele
G.Tarihi: 22.06.2016 23:59
2712 Okunma
0
Çevreci taksici ilçesini meyve ağaçlarıyla donattı
Giresun'un Görele ilçesinde taksicilik yapan Yaşar Yöndem, kendisinin ürettiği ve ilçenin muhtelif yerlerine diktiği yüzlerce fidanı her gün denetim ederek bakımlarını yapıyor.

Görele ilçesinde taksicilik yapan Yaşar Yöndem, kendisinin ürettiği muhtelif meyvelere ait yüzlerce meyve fidanını toprakla buluşturdu.   Kendi imkanlarıyla karayemiş, ıhlamur, ve incir gibi meyvelerden fidan üreten 53 yaşındaki Yöndem, yaklaşık 8 yıldır ilçenin muhtelif yerlerine fidan dikiyor. Yöndem özenle baktığı fidanları her gün elinden geldiğince denetim edip, bakımlarını da yapmaya çalışıyor.   Hem ilçeyi güzelleştirmeyi hem de vatandaşların meyvelerden faydalanmasını isteyen Yöndem, yaprak dökmeyen karayemiş gibi meyveleri seçerek çevrenin senenin her günü yeşil kalmasını amaçlıyor.   Yöndem, Anadolu Ajansı AA muhabirine, Karadeniz Sahil Yolu yapıldıktan sonra abes kalan kayalıkları güzelleştirmek için üzerine toprak dökerek, fidan dikmeye başladığını söyledi.   "Gelecek nesiller de karayemiş tüketme fırsatı bulacak" Yöndem, fidan dikiminde önceliği karayemiş meyvesine verdiğini anlatarak, "Karayemiş fidanları yörenin ağacı, hiçbir vakit etraf kirliliği olmaz ve yılın 365 günü yeşildir, yaprağını dökmez. Ben karayemişi çok seviyorum, bir ilaçtır, mide dostudur. Mide hastalıklarına, şekere, tansiyona faydalıdır." dedi.   Gelecek nesillerin de böylelikle karayemiş tüketme fırsatı bulacağına dikkati çeken Yöndem, "Bunlar neymiş' söyleyecekler, tadına bakacaklar. Hem gölge için hem etraf güzelleşmesi için insanlara misal bir davranışta bulunuyoruz. İsteyen herkes yiyebilir, reçel de yapabilir." diye konuştu.   Yöndem, diktiği fidanlar meyve vermeye başladığında ayrı sevinç duyduğunu belirterek, bunun kendisini daha da motive ettiğini kaydetti.   Yaklaşık 8 yıldır fidan diktiğine dikkati çeken Yöndem, "Bu fidanlar benim evlatlarım, bunların her sabah veya akşam bakımını yapıyorum ve mesut oluyorum. Bu bizim hobimiz değil, işimiz oldu." ifadesini kullandı.
Kamil YILMAZ-Gültekin YETKİN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri