GÖRELE FAKÜLTESİNDE GRAFİK TASARIM SERGİSİ

GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜNDEN GRAFİK TASARIM SERGİSİ BEKİR ÖZTÜRK Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tasarım Bölümü tarafından ‘Grafik Tasarım Sergisi’nin İlki gerçekleştiri

GÖRELE FAKÜLTESİNDE GRAFİK TASARIM SERGİSİ
Görele
G.Tarihi: 08.06.2016 11:13
2387 Okunma
0
GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜNDEN GRAFİK TASARIM SERGİSİ
BEKİR ÖZTÜRK
Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tasarım Bölümü tarafından ‘Grafik Tasarım Sergisi’nin İlki gerçekleştirildi.

Grafik Tasarım Bölümü tarafından Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışına; Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, CHP 24. Dönem Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İşadamı Mustafa Demirci, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, Görele Kızılay Şube Başkanı Aydın Yaman, Görele Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Asiye Divli, Görele Fakülte Yüksek Okul Kurma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adnan Firidin, siyasi parti temsilcileri ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve davetliler katıldı.

Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi ile ilgili bir açıklama yapan Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Merve Yıldırım, “2015-2016 yılsonu Grafik Tasarım bölümü öğrenci sergimizde, birinci sınıf ders konuları olan, perspektif, Temel Tasarım, Grafik Tasarıma Giriş, Yeni iletişim Teknolojileri, Desen derslerinde çalışılan başarılı öğrenci işleri sergilenmiştir. Bölümümüzün ilk öğrenci çalışmalarından oluşan sergisidir” dedi.

Açılış konuşmasını yapan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Altıntaş "Öğrencilerimizin hazırladıkları sergide birbirinden değerli çalışmaları görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Kendilerini tebrik ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Giresun Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin, yaptığı konuşmada, “Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin yıl içi öğrenci çalışmalarına ait sergisine hoş geldiniz. Oldukça güzel oldukça sanatsal değere sahip eserleri ortaya çıktığını görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi üniversite olarak biz bu tür akademik sosyal bilimsel etkinlilere destek vereceğiz çünkü üniversitelerin misyonu budur. Hem akademik olarak hem toplumla işbirliği yaparak sosyal olarak öğrencilerin gelişmeleriyle beraber eğitim öğretimi yapacak üniversitemizi daha ileriye taşıyacağız. Bu misyonla geldik bu misyonu inşallah sürdüreceğiz ve göreceğiz. Üniversitemiz çok daha ilerilere ve hak ettiği yere gelecektir “ şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik ve Tasarım bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu yılsonu sergisine hoş geldiniz. Biraz önce Osman hocam çok güzel bir söz söyledi “Sanat taktir edilmediği yerden göç eder” dedi. Biz sizi taktir ediyoruz hocam sakın kaçmayın. Giresun Üniversitesi'nde kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ve O dönemin Milletvekili Hüseyin Besli ile birlikte bir toplantı yapmıştık Görele’ye hangi fakülteyi getirelim diye O zaman Görele’ye güzel sanatlar fakültesinin daha iyi yakışacağını düşündük gerçektende Görele’ye yakıştı ve Görele’nin marka değerini artırdınız. Ben buradan da bir müjde vermek istiyorum. Fakültemizden bir grup öğrencimiz bize gelerek yaz okulu talebinde bulundu. Bizlerde bu talebe olumlu bakarak belediye olarak yaz okulu açmaya karar verdik. Açacağımız yaz okuluyla çocuklarımızı güzel sanatlarla tanıştıracağız. Böylelikle bu okulun alt yapısını da oluşturmuş olacağız. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben buradaki sergilerin bu gibi faaliyetlerin devamını diliyorum. Bizde Belediye ve bütün sivil toplum örgütleri olarak sizlerin yanındayız. Gerçektende hocam çok sağ ol buradaki çocuklar bizlerin çocuklarıdır. diyerek sözlerini tamamladı.

Yaklaşık 300 eserin bulunduğu sergi 08 Haziran 2016 tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri