İZCİLER “SAĞLIKLI TEMİZ BİR ÇEVRE” PROJESİ İÇİN 3 GÜNLÜK KAMPA GİRDİ

İZCİLER “SAĞLIKLI TEMİZ BİR ÇEVRE” PROJESİ İÇİN 3 GÜNLÜK KAMPA GİRDİ

İZCİLER “SAĞLIKLI TEMİZ BİR ÇEVRE” PROJESİ İÇİN 3 GÜNLÜK KAMPA GİRDİ
Görele
1638 Okunma
0
İZCİLER “SAĞLIKLI TEMİZ BİR ÇEVRE” PROJESİ İÇİN 3 GÜNLÜK KAMPA GİRDİ
BEKİR ÖZTÜRK
Giresun’un Görele İlçesinde İzciler “Sağlıklı Temiz Bir Çevre” projesi kapsamında 3 günlük kamp düzenledi.
İlçeye bağlı Hürriyet Mahallesi Manastır Çayırında çadırlarını kuran Giresun İzcilik Gençlik Spor Kulübü izcileri hoşça vakit geçirirken, Kendilerine destek veren Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’e teşekkür ettiler.
Öğrencilerin kendi başına anne, babalarından ayrılması ve burada kamp içerisinde arkadaşlarıyla birlikte olmaları ve 9.10.14 ve 15 yaşlarındaki çocukların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, doğa ile iç içe olmaları, gecenin karanlığını tanımaları, pusula kullanmayı öğrenmeleri, takım ruhu ve arkadaşlık ilişkileri açısından çok yararlı olduğu belirtildi.
Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübünün 2016 yılı faaliyet programında yer alan “Sağlıklı Temiz Bir Çevre “ projesi kapsamında faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şeyranlıoğlu, “İzcilik okulla aile arasındaki boşluğu dolduran bir eğitim faaliyetidir. Gençlerimiz burada sosyal duyarlılık çerçevesinde çevreyi tanıma ve çevreye karşı duyarlı olma konusunda becerilerini geliştiriyorlar. Çocuklarımızın elektronik ortamdan televizyondan, bilgisayardan ve cep telefonlarından uzak böyle güzel doğal bir ortamda bulunmaları gerçekten güzel bir duygu. Kampımızı kurduk ve kamp süresince çevre gezisi, kısa dağ yürüyüşü, akşam kamp ateşi yakacağız ve ardından gece yürüyüşü yapacağız. Gece yürüyüşünü yıldızlara bakarak yön bulma ve kendilerine güven duymaları açısından yapıyoruz. Çocuklarımız daha çok anne ve babalarının ellerine bakarak büyüyorlar. Bu kampta ise kendi yemeklerini, giyeceklerini ve yataklarını kendileri yapıyorlar. Böylece kendi kendilerine yetmelerini öğrenmiş oluyorlar. 3 gün sürecek olan kampımızda 60 öğrenci 5 lider 5 izci gönüllümüzle birlikte toplam 70 kişilik bir izci grubuyuz” diye konuştu.
Proje kapsamında kampa katılan öğrenci izciler ise, projeden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri