JAPONYA'DAN HİBE ​ARAMA KURTARMA ARACI GÖRELE'DE

JAPONYA'DAN HİBE ​ARAMA KURTARMA ARACI GÖRELE'DE

JAPONYA'DAN HİBE ​ARAMA KURTARMA ARACI GÖRELE'DE
Görele
G.Tarihi: 09.02.2018 22:27
2999 Okunma
0

ARAMA KURTARMA ARACI GÖRELE'YE GELDİ

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in, Japonya Büyükelçiliğinden hibe olarak belediyeye kazandırdığı tam donanımlı Arama Kurtarma aracı ilçeye geldi.

Belediye Başkanı Tolga Erener, Cumhuriyet Meydanında vatandaşların görüşüne sunulan Arama Kurtarma aracını yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Tolga Erener, hibe bütçeyle Belediyemize kazandırdığımız tam donanımlı arama kurtarma aracı doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade etti.

Tam donanımlı arama kurtarma aracının doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Tolga Erener, şunları kaydetti:

“Trafik kazaları ve doğal afetlerde kullanmak için itfaiye teşkilatına tam donanımlı arama kurtarma aracımızı da kazandırdık. Bununla alakalı olarak Japonya Büyükelçiliği 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programına müracaat ettik. Talebimizi yerinde incelemek üzere Japonya Büyükelçilik ekiplerini ilçemizde ağırladık. Projemiz birçok belediye ve sivil toplum kuruluşlarının projeleri arasında ilk 11’de yer alarak değerlendirmeyi geçti ve kabul gördü. Doğal afet veya herhangi bir kaza olaylarında ilk müdahalenin çok önem arz ettiği dikkate alındığında bölgemiz için son derece önemli olan tam donanımlı arama kurtarma aracını belediyemize kazandırdık. Bu projenin hazırlanmasında büyük emekleri bulunan Eynesil Eski Tarım Müdürü Fadıl Öztürk'e çok teşekkür ederim. İlimiz ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Son yıllarda alınan itfaiye araçları ile İtfaiye Teşkilatını güçlendiren Belediyemiz, tam donanımlı arama kurtarma aracı ile bölgemizde meydana gelebilecek her türlü kaza ve doğal afete müdahale edebilecek duruma gelecek, Giresun AFAD ekibinin yükünü hafifletecektir.

Belediye Başkanı Tolga Erener, Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek ölümlü vakaları en aza indirmek amacıyla ilçeye kazandırılması planlanan tam donanımlı arama kurtarma aracı için düğmeye basmış, Japonya Büyükelçiliğine sunduğu “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi” Japonya Büyük Elçiliği tarafından kabul görmüştü. Yapılan imza protokolü sonucu hibe bütçeyle aracın ilçeye kazandırılması sağlanmıştı.Kamil YILMAZ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri