ŞEHİT ATEŞİ TRABZON'A DÜŞTÜ

ŞEHİT ATEŞİ TRABZON'A DÜŞTÜ

ŞEHİT ATEŞİ TRABZON'A DÜŞTÜ
Görele
G.Tarihi: 01.04.2016 14:40
2793 Okunma
0
ŞEHİT ATEŞİ ŞALPAZARI'A DÜŞTÜ
Mardin’in Nusaybin ilçesinde asker ve polisin birlikte yürüttüğü operasyonları haberleştirmek amacıyla bölgeye giden gazetecilerin de içinde bulunduğu zırhlı aracı PKK’lı hainler tarafından düzenlenen saldırıda Trabzonlu Uzman Çevuş Emre Sarıtaş, silah arkadaşı Uzman Çavuş Gökhan Alıcı ile birlikte şehit düştü.
Trabzon'a şehit ateşi düştü
Saldırıda aralarında gazetecilerin bulunduğu 6 kişi ise yaralandı.  Bölgede 14 Mart tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağını haberleştirmek için görüntü almak isteyen basın mensuplarının da içinde bulunudğu zırhlı araç Dicle Mahallesinden geçerken sokağa döşenen el yapımı patlayıcı PKK’lı hainler tarafından infilak ettirildi. Araçta büyük çapta hasar meydana gelirken Uzman Çavuş Gökhan Alıcı burada şehit düştü. Aralarında Trabzon Maçka Nufusuna kayıtlı Uzman Çavuş Emre Sarıtaş’ın da bulunduğu yararılar ise Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak Uzman Çavuş Sarıtaş, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit düştü. Saldırı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şöyle denildi: "31 Mart 2016 Perşembe günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman bir silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
" MAÇKA BELEDİYESİNDEN DUYGUSAL YAZI
Sarıtaş’ın şehit düştüğü haberinin memleketi Trabzon’a gelmesinin ardından Maçka Belediyesinin sosyal paylaşım sayfasında ise duygusal bir yazı kaleme alındı. Şehit Uzman Çavuş Sarıtaş’ın fotoğrafının paylaşıldığı sayfada: “Durmadın yerinde toprağına basınca onca namert. Al bayrağın ışığında oldun binlerce fert Vatanına ulusuna kastedenleri edindin tek dert Kendini siper ettiğin mor dağlarda koşullar olsa da sert Şehitliğin kutlu olsun şehidim...Peygamber komşun olsun yiğidim... Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı hain saldırıda ağır yaralanan Maçka'lı evladımız Uzman Çavuş Emre Sarıtaş şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Bu vatan size minnettardır. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez...” ifadeleri kullanıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri