Dr. Kubilay İşsever,Diyabet’in önemi vurgulandı

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Kubilay İşsever, diyabet hastalığının önemini vurguladı.

Dr. Kubilay İşsever,Diyabet’in önemi vurgulandı
Türkiye
G.Tarihi: 06.12.2022 09:13
862 Okunma
0
Diyabet’in önemi vurgulandı

Dr. İşsever: "Diyabetin (şeker hastalığının) her yıl yaklaşık 1.5 milyon insanın ölümüne neden olduğunu ve bu rakamın da 20 yılda 30 milyon kişiye denk geldiğini düşünürsek asıl pandeminin yıllardır yanıbaşımızda olduğunu idrak edebiliriz. Ayrıca bu, etkisini de kaybetmiyor, aksine her geçen yıl güçlenmekte!"

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Kubilay İşsever, diyabet hastalığının önemini vurguladı.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Kubilay İşsever, Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan 1 endokrinoloji profesörü, 1 endokrinoloji uzmanı, 3 iç hastalıkları öğretim üyesi, 4 iç hastalıkları uzmanı, diyetisyenler ve diyabet eğitim hemşiresi ile birlikte diyabetle mücadele eden güçlü bir kadroya sahip olduğunu vurguladı.

İşsever, ”Polikliniklerimizde hastaların teşhislerini koyup tedavilerini planladıktan sonra diyetisyenimize yönlendirerek beslenme programlarını planlıyor, diyabet eğitim hemşiremiz ile de diyabet ilaç uygulamalarında (hap ya da insülin fark etmeksizin) yapılan hataları düzeltip hastalarımıza gereken eğitimi vererek diyabetle mücadeleye hazır hale getiriyoruz.” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri