VANİLYA ÇİÇEĞİ

Vanilya Çiçeği Heliotropium arborescens

VANİLYA ÇİÇEĞİ
Türkiye
1880 Okunma
0
Yalancı Vanilya Çiçeği, Hodangiller familyasından Bilimsel adı Eski Yunanca’da güneşe yönelen anlamına gelen heliotropium arborescens cinsi bitkilerin dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişen 250 dolayında türü vardır. Bunlar arasında en çok tanınıp süs çiçeği olarak yetiştirilen Heliotropium arborescens türünün anayurdu Peru’dur. diye adlandırılan bitkiye, çiçeğinin kokusu vanilyaya benzediğinden Bahçe Vanilyası veya Yalancı vanilya adları da verilmektedir. Bodurları 30 cm. ve yüksek boyluları 90 cm. kadar olabilen bu çok yıllık dayanıklı otsu bitkiye, çoğu kez bir yıllık işlemi uygulanır.

Yalancı Vanilya Çiçeği, oval biçimli yeşil yapraklarının yüzeyi kırışıktır. Bitkinin tepesinde koyu mor renkli hoş kokulu küçük çiçeklerden oluşan ve 30 cm’ye kadar genişleyen çiçek hevengi, insanın aklına mor renkli brokkoliyi de getirir. Yalancı vanilya bitkisi bahçelerdeki bordürlerde, pencere önlerine ve balkonlara konulan plastik kutu saksılarda çok güzel durur ve nefis bir koku yayar. Bitkinin taze kesilmiş çiçekleri de buket olarak pek değerli sayılır.

Nerelerde Yetişir? Bakımı Nasıl Yapılır?
Yalancı vanilya çiçeği, bol güneşli ortamları; organik madde yönünden zengin bitek ama serin toprakları sever. Yalancı Vanilya Çiçeği, Evlerde yetiştirildiğinde, günün sıcak saatlerinde bulunduğu yerin gölge olmasını yeğler. Bitkinin tohumuyla üretimi oldukça zordur. Profesyone üreticiler tarafından tohumlarıyla ya da yeşil gövde çelikleriyle yetiştirilen fidelerinin, ilkbahar mevsiminde bahçelerde ya da evlerdeki hazırlanan yerlerine 30’ar cm. aralıklarla dikilmesi uygun olur.



,Kaynak:http://bitkilerimiz.com/yalanci-vanilya-cicegi-nerelerde-yetisir-bakimi-nasil-yapilir/
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri