İl Özel İdare Binası peşkeş çekilmekten kurtarıldı!..

İl Özel İdare Binası peşkeş çekilmekten kurtarıldı!..

Giresun İl Özel İdaresi Hizmet Binası olarak inşa edilen bina hakkında geçmişte çok dedikodular dolaşmıştı. Ortada bir şeyler döndüğü söyleniyordu, lakin kimse perde arkasında neler olduğunu tam olarak bilmiyor ve de bir şey yapamıyordu.

Her ne kadar yapılanlar yapanlara fayda sağlamamış olsa da geçen sürede kaybeden Giresun ve Giresunlular olmuştu. Nihayet, geçte olsa oyun bozuldu, bina kurtuldu. Yeni inşa edilen hizmet binası nihayet asli hüviyetine kavuşturuldu.

Emeği geçenlere ve vesile olanlara tebrikler.

***
Bu bina meselesi, görüldüğü gibi sadece bir bina meselesi değil; bir devrin kapanışı, yeni bir dönemin başladığının alameti demektir.

***
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, İl Özel İdaresi Hizmet Binasında yerinde incelemelerde bulunuyorlar. Ve yapılan incelemeler neticesinde kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Milletvekili Cemal Öztürk: “İl Özel İdaresi Hizmet Binası olarak yapımına başlanılan söz konusu binanın, Giresun’da 5 Yıldızlı konaklama tesisi bulunmaması nedeniyle, Giresun kamuoyundan ve sivil toplum örgütlerinden gelen talep üzerine İl Özel İdaresi olarak fedakârlıkta bulunularak, hizmet binası olarak kullanımından vazgeçilerek 5 yıldızlı otele dönüştürülmesine karar verildiğini ancak 5 kez ihaleye çıkılmasına rağmen ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle binanın mevcut haliyle, yapılış amacına da uygun olarak ilave kamu kurumlarının da hizmetine tahsis edilerek değerlendirilmesinin daha uygun olacağının değerlendirildiğini” söylerken…

Vali Harun Sarıfakıoğulları: “İlimizin 5 Yıldızlı konaklama ihtiyacının karşılanması amacıyla çok uygun şartlarda, defalarca ihaleye çıkarmamıza rağmen ihaleye katılan istekli müteşebbis bulunmaması nedeniyle, ilimizde birçok kamu kurum ve kuruluşunun da değişik yerlerde kiralık veya yetersiz alanlarda hizmet vermesi de göz önünde bulundurularak, yaptığımız değerlendirme sonucunda, ilimizde hizmet vermekte olan kurumların bir arada olmasının hemşerimize daha kaliteli hizmet verilmesi açısından önemli olduğu, kiralama, güvenlik, temizlik, enerji gibi birçok giderin ortak olmasının kamu maliyetlerini de düşüreceği dikkate alınarak, İl Özel İdaresi Hizmet Binasının; İl Özel İdaresi, AFAD İl Müdürlüğü, DOKAP, DOKA, TMO, TKDK gibi ilimiz için önemli kuruluşların bir arada hizmet vermesi için kullanılmasının daha uygun olacağına, mevcut yapının bu amaçla hizmet binası olarak kullanılması uygun mütalaa edilmiştir” müjdesini veriyor.

***
Özellikle ilimizdeki DOKAP, DOKA, TMO, TKDK gibi kuruluşların mevcut binalarına ödedikleri kira miktarları nazara alındığında alınan bu yeni kararın ehemmiyeti daha iyi anlaşılacaktır.

***
Netice itibariyle Özel İdare için, Giresun ve Giresunlar için fevkalade önemi sonuçları olacak bu kararın alınmasında kararlı ve güçlü bir irade gösteren Milletvekili Cemal Öztürk ve Vali Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere emeği geçen, vesile olan herkese tebrikler ve teşekkürler.

***
“Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.” (Hz. Mevlana)

Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri