23 GÜNDE 19 CANLI BOMBA ENGELLENDİ

23 günde 19 canlı bomba engellendi

23 GÜNDE 19 CANLI BOMBA ENGELLENDİ
eynesil
G.Tarihi: 12.09.2016 00:11
12311 Okunma
0
23 günde 19 canlı bomba engellendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Bakanlar Kurulu’nda ana gündem maddesi terörle mücadele oldu. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Ağustos–7 Eylül arası 19 canlı bomba ve 39 bombalı araç saldırısının engellendiğini söyledi.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Bakanlar Kurulu’nda ana gündem maddesi terörle mücadele oldu. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Ağustos–7 Eylül arası 19 canlı bomba ve 39 bombalı araç saldırısının engellendiğini söyledi. Canikli, FETÖ ile mücadele Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaletsizliğe meydan verilmemesini istediğini de ifadelerine ekledi. 

FETÖ İLE MÜCADELEDE MAĞDURİYETLER…

Bakanlar Kurulu toplantısı sonra kameraların karşısına geçen Canikli, toplantıya ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. FETÖ ile mücadelede mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çeken Canikli, “Toplantıda mağduriyetlere fırsat verilmemesi ifade edilmiş ve FETÖ’yle mücadele konusunda Bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar değerlendirilmiştir. Ayrıca diğer terör örgütleriyle ilgili olarak mücadele konusunda yapılan çalışmalar ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş ve özellikle, bölücü terör örgütüyle mücadele kuvvetli kararlılık bir kez daha gösterilmiştir. 15 Ağustos, 7 Eylül tarihlerinde orta ölçekte 12 farklı noktada operasyonlar gerçekleştirilmiştir” dedi. 

19 CANLI BOMBA, 39 BOMBALI ARAÇ SALDIRISI ENGELLENDİ 

Bombalı saldırı hazırlıklarıyla ilgili de bilgi veren Canikli, “Kars Kağızman, Bingöl Merkez, Tunceli Merkez, Diyarbakır Hani, Şırnak Ilıcak, Şırnak Merkez, Hakkari Şemdinli ve Çukurca bölgelerinde operasyon düzenlenmiştir. Bu bölgeler uzun süredir operasyon yapılmayan bölgelerdir. Türkiye’de operasyon yapılmayan bölge kalmamıştır. Operasyonlar ve çalışmalar devam etmektedir. Kamu ile paylaşılmayan dataları paylaşmak istiyorum. 15 ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında bölücü terör örgütü mücadelede 13.1 ton amonyum nitrat ele geçirildi. 129 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. 155’i bombalı eylem, 229 olay engellendi.  39 bombalı araç, 19 canlı bomba saldırısı engellendi” ifadelerini kullandı. 

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Canikli şöyle konuştu: “Temel amaç sınır güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu uluslararası imkânın hakkın sonucu yapılıyor. Bir top atışı, 27 havan atışı ve 2 roket atışı gerçekleştirilmiş ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, Türkiye toprakları içinde, Suriye’den yapılan saldırılarla. Gaziantep’te de Suriye’den gelen canlı bomba ile 54 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Temel amaç hudut güvenliğinin sağlanmasıdır. 2015–2016 yılları arasında sınırlarımızdan 62 farklı ülkeden 1400 savaşçı Türkiye sınırlarından geçiş yapmıştır. Türkiye de sınır güvenliği için bu operasyona başlamıştır” şeklinde konuştu. 

SURİYELİLER GERİ DÖNMEYE BAŞLADI 

Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı sonrası Suriyelilerin geri dönmeye başladığını kaydeden Nurettin Canikli, “Yapılan operasyonun amaçlarının biri de koalisyona yardım sağlamaktır. Temel amaç olmamakla birlikte Suriyeli göçmenlerin kendi topraklarına dönmelerini sağlamak amacıyla uygun ortam oluşturmak amaçlardan bir tanesi de budur. Celabrus’a dönmeye başladıklarını görüyoruz. Ve teşekkür ediyoruz. Orada sistem tamamen oturana kadar devam edecek. Pazartesi gününe kadar Cerablus’a su verilecek, cumartesi gününe kadar da enerjileri karşılanacak. Kendi ülkelerinde yaşama imkânı sağlanacak. Bunları destekliyoruz” dedi. 

FIRAT KALKANI’NDA 4 ŞEHİT VERDİK 

Suriye topraklarında operasyonu yürüten askerlerin sivillerin zarar görmemesi için azami gayret gösterdiğini vurgulayan Canikli, şöyle konuştu: “Fırat Kalkanı Operasyonu’nda sivillere yönelik zarar iddialarını araştırıyoruz. Şu ana kadar 772 kilometre alan DAEŞ’ten temizlendi. Harekâtın 15’inci günü itibariyle maalesef 4 şehit, 19 da yaralımız var. Terör örgütlerinden ise, 110’a yakın ölü, 5 yaralı, 7 tane terörist teslim oldu. Rusya ile ilişkiler her alanda devam ediyor. Ekonomi, turizm, tarım her yönde olumlu şekilde ilerliyor. Önümüzdeki dönemde ilişkiler daha da ivme kazanacak. Halep’te ateşkesin sağlanması ve orada mahsur kalan insanlara yardım edilmesi hususunda da görüşmelerimiz devam ediyor.”

G20 ZİRVESİ VERİMLİ GEÇTİ

¥ Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, toplantıda, G20 Liderler Zirvesi’yle ilgili değerlendirme ve görüşmelerin yapıldığını belirterek, iç ve dış güvenlikle ilgili konuların tüm yönleriyle değerlendirildiğini ifade etti.

Canikli, Çin’deki G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye’nin temsil edildiğini ve kendisiyle geniş bir heyetin toplantılara iştirak ettiğini anımsatarak, Erdoğan’ın zirve süresince yoğun ve kapsamlı görüşmelerde bulunduğunu ve zirveye katılan hemen hemen tüm ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla birebir ikili görüşmeler yaptığını kaydetti.

Görüşmeler sırasında, İtalya, Fransa, Almanya ve Türkiye’nin katılımıyla dörtlü zirve gerçekleştirildiğini dile getiren Canikli, Erdoğan’ın ABD, Rusya, Çin, Kanada, Güney Afrika, Avustralya, Almanya ve Hindistan hükümet ve devlet başkanlarıyla birebir görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.
Kaynak: Yeni Akit
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri