CANİKLİ: KAMUDA HAİNLERE YER YOK

Canikli: Kamuda hainlere yer yok TSK'dan sonra üst düzey bürokraside de ihraçlar başladı. Üst düzey yöneticilere ihraç dalgası geliyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Hepsinin memuriyetine son verilecek” dedi

CANİKLİ: KAMUDA HAİNLERE YER YOK
eynesil
G.Tarihi: 09.08.2016 12:57
1129 Okunma
0
Canikli: Kamuda hainlere yer yok
TSK'dan sonra üst düzey bürokraside de ihraçlar başladı. Üst düzey yöneticilere ihraç dalgası geliyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Hepsinin memuriyetine son verilecek” dedi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanan eli kanlı terör örgütü FETÖ'nün kökünün kazınması için atılan adımların ardından sıra üst düzey bürokrasiye geldi. FETÖ'ye karşı ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararnameler ile terör örgütü ile bağlantılı kişiler memurluktan çıkarılacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ üyelerinin hiçbirisinin görev alamayacağını, var olanların hepsinin temizlenerek memuriyetlerine son verileceğini söyledi.

OPERASYONLAR DÜN DE SÜRDÜ

Hükümet, TSK'da olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarında da terör örgütünün belini kıracak adımlar atıyor. FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalara 'sosyal yardım' maskesi ardında faaliyet gösteren kuruluşlar, kalkınma ajansları, burs veren şirketler de dâhil edildi. Türkiye genelinde kalkınma ajanslarından 80'e yakın kişinin işine son verildi.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Canikli, darbe girişimi sonrası açığa alınan memur ve üst düzey kamu görevlilerine ilişkin olarak, "Her bir üye yaptığı hain girişimin bedelini ödeyecek" dedi. Sabah'ın haberine göre, Canikli, "FETÖ üyesi olan her kademedeki memurun tamamının hem memuriyetten uzaklaştırılması hem de yasaların öngördüğü en ağır cezaya çarptırılması hukukun gereğidir. FETÖ bağlantılı, yönetici pozisyonunda olanlar doğrudan veya dolaylı örgüte üye olanlar, herhangi bir şekilde örgüte destek olanlar, aktif olarak faaliyetlere katılanlar ve diğer militanlar tamamen tasfiye edilecek. Bu örgütle bağlantılı her haini tasfiye edeceğiz" dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri