ENGEL TANIMAYAN BAŞARI HİKAYESİ

EYNESİL MYO,ENGEL TANIMAYAN BAŞARI HİKAYESİ

ENGEL TANIMAYAN BAŞARI HİKAYESİ
eynesil
G.Tarihi: 15.05.2017 11:51
1924 Okunma
0
Engel tanımayan başarı hikâyesi
Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunda, Giresun Üniversitesi İşitme Engelliler ve İşaret Dili Topluluğu tarafından bir konferans düzenlendi. 
Engelliler haftası nedeniyle okul salonunda düzenlenen konferansın konuğu ise Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Milli Judocu Samet Bulut’tu.
Giresun Üniversitesi İşitme Engelliler ve İşaret Dili Topluluğu Danışmanı Okt.Derya Su Birleşmiş Milletlere üye 156 devletin her yıl 10-16 Mayıs tarihini Engelliler Haftası olarak kabul ettiğini belirterek, öğrencilerin engelliler konusunda duyarlıklarını artırmak amacıyla böyle bir konferansı düzenlediklerini belirtti.
Okul öğrencilerinin yanı sıra Eynesil İşitme Engelliler İlk/ortaokul öğrencilerinin de katıldığı konferansta Milli Judocu Samet Bulut, küçük yaştan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğuna kadar uzanan başarı öyküsünü katılımcılar ile paylaştı.
Aslen Oflu bir ailenin çocuğu olan, 1993 yılında Samsun’da Dünya’ya gelen, 5 Yaşında geçirdiği hastalık sonucu işitme yetisini kaybeden Samet Bulut 19 Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra, 2015 yılından buyana Beden Eğitimi öğretmeni olarak da görev yapıyor. 
Bu yıl Samsun'da gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engellileri (Deafolimpik) Olimpiyat Oyunlarına da hazırlanan Samet Bulut,”Amacım bu yılda da dünya şampiyonu olmaktır.” dedi. 
Engeli olması nedeniyle her defasında önüne büyük engeller çıkarıldığını ve asla yılmadığını anlatan Bulut,“ Engellilere spor yapmaları için imkân sağlanmalıdır. Ben çok küçük yaşlarda hedefimi belirlemiştim. Engelli olduğum için antrenman yaptığım salona alınmadığım günler bile oldu. Birçok defa Türkiye Şampiyonu olmama rağmen yurt dışındaki Avrupa Şampiyonalığına ve Dünya Olimpiyat Oyunlarına engeli olduğum için götürülmedim.
Ancak hiç yılmadan, azimle yoluma devam ettim.”dedi. 
Judoda çok sayıda Türkiye birinciliklerinin yanı sıra işitme (deafolimpik) engelliler müsabakalarında 2 Avrupa şampiyonluğu, 4 Dünya şampiyonluğu ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu bulunan Samet Bulut, İdealim Spor Bakanlığı bünyesinde engellilere yardımcı olunacak bir birimin başında olmaktır.”dedi
Engellilerin en büyük yardımcılarının ailesi olmaları gerektiğini de vurgulayan Milli Judocu Bulut,” Benim babam her zaman yanımda oldu. Engellilerin ailesi olarak, hatta toplum olarak engellilerin yanında olmalıyız. Onlara fırsat verildiğinde birçok şeyleri başaracaklardır. Buna inanıyorum.” dedi.
Engellilerin spor yapması konusunda karşısına çıkan engelleri dört yıl önce zamanın spor bakanına ilettiğini belirten Samet Bulut,” Bakan değişti, şu andaki Spor Bakanı’na da durumu anlattım ancak değişen pek bir şey yok, yapacak bir şeyde yok” dedi. 
Seminerin sonunda Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okul Müdiresi Doç. Dr. Aysun Türkmen kısa bir konuşma yaparak İşitme Engelliler ve İşaret Dili Topluluğu öğrencilerine, Topluluğun danışmanlığını yürüten ve programın düzenlenmesini sağlayan Okt. Derya Su ile Programa katılan Dünya Judo Şampiyonu Samet Bulut’a teşekkür etti. Program teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.
Giresun Üniversitesi İşitme Engelliler ve İşaret Dili Topluluğunun Danışmanlığını Okt. Derya Su, Topluluk Başkanlığını ise Kübra Şen yürütüyor. Toplulukta görev alan öğrenciler ise: Belemir Tan, Dilara Tatar, Aslı Ecem Şen, Özlem Çoban, Bahar Ucuz, İrem Bayık, Cannur Erol, Yaprak Gün Meltem Başoğlu ve Melek Metin’den oluşuyor. Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri