ENGELLİLER UNUTULMADI

EYNESİL MYO,ENGELLİLER UNUTULMADI

ENGELLİLER UNUTULMADI
eynesil
G.Tarihi: 20.05.2017 12:16
1692 Okunma
0
ENGELLİLER UNUTULMADI
Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunda Engelliler Haftası Programı düzenlendi. MYO Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümünü öğrencilerinin Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Çağatay Karadeniz nezaretinde hazırladıkları programda, engellilerin günlük yaşamlarındaki sorunları ve toplumdaki farkındalıkları dile getirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından engellileri anlatan video seyredildi.
Engelliler ile ilgili yazı ve şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan bir skeç oynandı.
Programa katılan misafirlerden, Eynesil İşitme Engelliler Okul Müdürü Yusuf Bodur davet edildiği konuşmasında dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonun engelli olduğunu söyledi. Bodur,’’TUİK raporlarına göre Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünün, yani 8 milyon civarında engelli olduğu düşünüldüğünde engelliler haftasının ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Günlük hayatımızı gözden geçirdiğimizde 8 milyon engeli insanımızın istenildiği gibi hayatın içerisinde yer almadığını üzülerek görüyoruz. Öncelikle her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi, kaza ve hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Burada önemli olan engelin nasıl ya da ne boyutta ortaya çıktığı değil, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri kaldırıp, onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanabilir hale getirme çabasına girebilmelerini sağlamaktadır." dedi.
Program, Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Doç Dr. Aysun Türkmen’in teşekkür konuşmasının ardından Öğr. Gör. Çağatay Karadeniz’in gitar eşliğinde ezgileri ile son buldu. 
Programa Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okul Müdiresi Doç. Dr. Aysun Türkmen, MHP Eynesil İlçe Başkanı Abdurrahman Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, Eynesil Ziraat Bankası Müdürü Hayatı Küçük, Okulun Öğretim Görevlileri ile idari kadrosu ve öğrenciler katıldılar. Ahmet CEYLAN


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri