EYNESİL AFET KAPSAMINA ALINDI

EYNESİL AFET KAPSAMINA ALINDI

EYNESİL AFET KAPSAMINA ALINDI
eynesil
G.Tarihi: 04.10.2016 09:03
4494 Okunma
0
EYNESİL AFET KAPSAMINA ALINDI
Giresun Eynesil'de, ardından da Görele'de ve Trabzon Beşikdüzü'nde yaşanan sel felakatinin ardından bölge afet kapsamına alındı.

Haber sitemiz ve çeşitli medya kuruluşlarında yayınlanan Giresun Medya Platformu Kurucu Başkanı Ali Şükrü Kara'nın haberi, STK'ların yoğun baskısı, sosyal medyanı etkisi sonrası Eynesil ve Görele Afet Kapsamına Alındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Trabzon’un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ile Giresun’un Eynesil ve Görele ilçelerini afet bölgesi, zarar gören vatandaş ve iş yeri sahiplerini de afetzede ilan etti.

AFAD Başkanlığının konuyla ilgili  yazısında şunlar yer adı: “‘Trabzon ili, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri ve bağlı mahallelerinde, 21/09/2016 tarihinde şiddetli yağışlara bağlı olarak meydana gelen sel, su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afet olayları sonucunda 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği; Giresun ili Eynesil ve Görele ilçe merkezleri, belde ve köylerinde ise 21-23/09/2016 tarihleri arasındaki aşırı yağışlara bağlı olarak sel, su baskını ve heyelan afetlerinin meydana geldiği ve 5 vatandaşımızın yaralandığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu, konut, iş yeri, ahır, samanlıklarda hasarların oluştuğu, iş yerlerindeki eşya-ticari emtia ve tarım alanları ile araçların zarar gördüğü, ayrıca kamu tesislerinin (Yol, kanalizasyon, içme suyu, köprü, menfez, istinat duvarı vb.) kullanılamayacak seviyede hasar gördüğü’ belirtilmiştir. 

Bu nedenle, makamlarınızca da uygun görülmesi hâlinde; Trabzon ve Giresun illerine bağlı ve yukarıda belirtilen yerleşim yerlerinde meydana gelen sel, su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afetlerinin, 7269 sayılı Kanun’un 1. maddesine göre hazırlanan ‘Afetlerin Genel Hayata Etkinliğine İlişkin Temel Kurallar Hakkındaki’ Yönetmeliğin 5. maddesinin (a), (b). (c) ve (e) fıkraları gereğince "Genel Hayat Etkili" sayılmasını, ilgi (c) genelgeye istinaden yapılacak çalışmalar ile ilgi (d) genelge çerçevesinde ve ileride yapılacak incelemeler sonucunda aynı afet olaylarından etkilendiği tespit edilecek konut ve işyeri sahiplerinin de afetzede olarak kabul edilmesi hususunu arz ederim.”
Haber:Ali Şükrü KARA

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri