EYNESİL KYK ÖĞRENCİLERİ KÖY HAYATINI YAŞADI

EYNESİL KYK ÖĞRENCİLERİ KÖY HAYATINI YAŞADI

EYNESİL KYK ÖĞRENCİLERİ KÖY HAYATINI YAŞADI
eynesil
G.Tarihi: 20.04.2017 12:10
2429 Okunma
0
Eynesil Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerinden bir gurup, Görele’nin Soğukpınar Köyünde bir günlerini köy hayatın yaşayarak geçirdiler.
Köy gezisine katılan öğrencilerinden bazıları ilk defa köydeki yaşantıyı yakından görme imkânı buldu.
Görele’ye bağlı Soğukpınar Köyü Muhtarına misafir olan öğrencilere, köyde yetiştirilen tamamen doğal olan ürünlerden oluşan kahvaltı verildi.
Kahvaltı sonrası köyü gezen öğrenciler, tarlalardaki çalışmaları yakından görme imkânı da buldular. 
Eynesil KYK idarecilerinden Hayriye Erkan,”Karadeniz köy hayatını ve kültürünü tanıtma amaçlı bölge dışından seçtiğimiz öğrenciler ile bir gün köy hayatı yaşadık. Köye yetişen ürünlerin yanı sıra köy evinde hazırlanan süt ve süt mamulleri ve doğal bal ile kahvaltı yaptık. 
Gurubumuzda bulunan Çankırı, Konya, İzmir, Hatay, Mersin illerinden katılan öğrencilerimiz ilk defa bir köy evine konuk oldular.10 öğrencimizin katıldığı etkinlikte bize yardımcı olan Köy Muhtarı Birol Medik ve ailesine teşekkür ederim.”dedi.
Soğukpınar Köyü Muhtarı Birol Medik köyde öğrencileri ağırlamaktan memnunluk duyduklarını belirterek,“ Komşu ilçemiz Eynesil KYK öğrencileri ve yurt idarecilerinin köyümüze düzenledikleri gezide kendilerine köyümüzü gezdirme imkânı bulduk. Öğrencilerimiz için değişik bir kültür tanıtımı oldu. Bu tür sosyal etkinlikler için köyümüz birçok yerlerden daha doğal ve tarımsal üretimi devam eden bir yerdir. Bu nedenle öğrencilerin köyümüzü seçmesi isabet oldu.” dedi. 
Öğrencilerin köy gezisine öğrencilerin yanı sıra Yurt Müdiresi Nuran Karpuz, Yurt idarecileri Hayriye Erkan ve Burçu Öztürk katıldılar. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri