EYNESİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ YAPILACAK

EYNESİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ YAPILACAK

EYNESİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ YAPILACAK
eynesil
G.Tarihi: 23.04.2017 15:43
1504 Okunma
1
Kutlu Doğum Haftası İlçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak
Her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü bu yılda da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Hafta nedeniyle Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik tarafından, 17 Nisan Pazartesi günü (bugün) hafta boyunca yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verildi.
Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendiğini açıkladı.
Müftü Çelik düzenlediği toplantıda, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Mekke'de temelini atıp, Medine'de inşa ettiği toplum modelinin sadece Müslümanlar için değil tüm inanç mensupları için huzur ve güven kaynağı olduğunu söyledi. 
Yılmaz,”Bilindiği üzere her yıl Nisan ayının 14-20 tarihleri arasında peygamber efendimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönüm olarak Kutlu Doğum Haftası adı altında kutlanıyor. Bu yıl da yine aynı tarihler içerisinde ülke genelinde aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışında bulunan teşkilatlarla da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema üzerinden bu kutlamayı gerçekleştireceğiz. 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması " Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirledi.
Müftülüğümüze bağlı yüze yakın personel ile yaptığımız çalışma ve istişarelerden sonra ilçemizdeki programımızı belirledik. Bugün Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımız ziyaret ederek haftanın önemine binaen kendilerine gül takdim edeceğiz.
İlçemizin pazarı olan Çarşamba günü Yeşil Camide kapsamlı bir program düzenleyeceğiz. Bu programımıza İl Müftümüz Muhittin Oral’da katılacaktır. 18 Nisan Salı günü akşamı Eynesil Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerimize yönelik bir programımız olacak. 20 Nisan Perşembe Günü akşam 19:30 da Dereköy Köyü Merkez Camide, Ören Beldesi Merkez Caminde de 21 Nisan Cuma akşamı Kur’an ziyafeti ve konferansımız olacak. 
Kutlu Doğum Haftası etkinliğimiz 26 Nisan Çarşamba günü saat 10-11:30 arası bayanlara yönelik etkinlikle sona erecektir.” dedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
ahmet ergin7 yıl önce
bir kutlu dogum tutturuldu gidiyor, ey musluman kardesim allah askina dusunun biz turk muslumanlari rasullulahin (s.a.v) dogumunu mevlit kandili ile(hakiki gok ayi gununde ) idrak ediyoruz. nerden cikti bu nisana odakli sabit dogum tarihi? eger oyleyse nisanda sabit se biz muslumanlar yillardir almanyada yazin ortasinda 20saat oruc tutuyoruz, madem uydurma tarih var ne olmus 8saatlik kis gunlerine ne diyeyim insallah anlatmak istedigimi anlayanlar olmustur. selamlar

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri