EYNESİL'DEKİ DEV YATIRIM TAMAMLANDI

EYNESİL'DEKİ DEV YATIRIM TAMAMLANDI

EYNESİL'DEKİ DEV YATIRIM TAMAMLANDI
eynesil
G.Tarihi: 14.03.2017 11:48
6194 Okunma
3
Eynesil’deki dev yatırım tamamlandı
Eynesil İlçesinde faaliyet gösteren Güdükoğlu Su Ürünleri Ltd.Şti. tarafından, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna sunulan ve hibe almaya hak kazanan Güdükoğlu Deniz Ürünleri Tesisinin yapımı tamamlandı. Eynesil İlçesi Gümüççay Mahallesindeki tesisin ilçe ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.
4 bin metrekare kapalı alana kurulan tesiste 6 adet şoklama odası, 8 adet soğuk muhafaza odası, 1 adet paketleme ünitesi, 1 adet işleme ünitesi ve 2 katlı sosyal alanların yer aldığı idare binası bulunuyor.

Güdükoğlu Su Ürünleri Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. Müdürü Cahit Güdük,”Yatırım aşamasında ülkemizin karşılaştığı siyasi ve ekonomik darboğazlar, İlçemizde meydana gelen sel felaketi gibi karşılaştığımız bütün olumsuzluklara rağmen çok şükür yatırımımızı tamamladık. Sağlayacağımız istihdam ile böyle zor günlerde ülkemizin ve milletimizin kalkınmasına katkıda bulunacak bu büyüklükte bir yatırımı gerçekleştirebilmekten ülkem ve milletim adına son derece memnunum. Tesisin atıklarının sızdırmaz çelik depolarda toplanarak özel kamyonlarla arıtma tesisine nakledileceğini, dolayısı ile doğaya herhangi bir şekilde kirlilik vermeyeceğini” söyledi.

Yatırım yapılırken planlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Cahit Güdük “Yatırımın ömrünü belirleyen en önemli unsur mevzuata uygunluktur. Siz ne kadar büyük yatırım yaparsanız yapın, yatırımınız mevzuata aykırı ise gerekli izinleri alamaz ve işletmenizi faaliyete geçiremezsiniz. Bu nedenle biz yatırımımızı gerçekleştirirken Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Teknik Destek aldık. Yatırımımızın Ulusal Gıda Mevzuatı ve AB Standartlarında olması için uzmanların tavsiyelerine uyarak, mimari ve idari tedbirleri aldık. Tesisimiz ihracat yapacak Teknik alt yapıya sahip olarak planlanmış ve inşa edilmiştir. Devletimiz yatırım yapacak olanlara her tür kolaylığı gösterdiği gibi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gibi Kurumları aracılığı ile yatırım tutarının yüzde 50-yüzde 65 i oranında hibe vererek destek sağlamaktadır. Artık bölge esnafımızın bu fırsatları değerlendirerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunması ve ilçemizden büyükşehirlere göçü engellemesi gerekmektedir” dedi. Ahmet CEYLAN 
Bu özel haberin izinsiz kopyalanması yasaktır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hüşeyin Cengiz KEMAL7 yıl önce
cahit ağabeyi tebrik ediyor. eynesil'e hayırlı olsun diyorum.
AVNİ KARADAĞ7 yıl önce
muhterem hemşerimiz iş adamı girişimci cahit güdük abimizi ilçemize kazandırdığı güdük oğlu su ve tarım ürünleri tesislerinin hayırlı olmasını cenabı allahtan temenni ederim. ilçe ekonomisi ve istihdama katkı sağlayacak olan bu tesisin hayırlı ve bol kazançlar sağlamasını temenni ederim. devletimizin sunmuş olduğu tarım bakanlığının teşvik kredisinden dolaylıda hükümetimize teşekkür etmek gerek. yeter ki mevzuata uygun proje yapıp müracaat etme halinde devlet teşvikini sağlıyor.
ERTUĞRUL Gürel7 yıl önce
cahit kardeşimizi tebrik eder; başarılarının devamını dilerim. hayırlı olsun.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri