EYNESİL'Lİ ÇİFTÇİLER DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Eynesil'li çiftçiler Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katıldı

EYNESİL'Lİ ÇİFTÇİLER DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI
eynesil
G.Tarihi: 28.05.2017 03:30
1826 Okunma
0
Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından beri her yıl ‘’Dünya Çiftçiler Günü’’ olarak kutlanıyor.
Bu yıl da Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin çağrısıyla Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen üreticiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde buluştu. Üreticiye destek verilmediği belirtilen mitingde, çiftçiler özellikle gübre ve mazot konusunda devletten destek istedi.
Eynesil’den de Ziraat Odası olarak çiftçiler günü etkinliğine Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu önderliğinde bir gurup çiftçi katıldı.
Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde, Ankara Tandoğan'da yaptıkları eylemle taleplerini dile getirdi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından düzenlenen miting, uzun bir konserle başladı. Saat 12.00’da toplanmaya başlayan mitingde iki saat süren konserin ardından kürsüye çıkan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada modası geçmeyen tek şeyin tarım olduğunu söyleyerek, “Otomobil olmadan yaşayabilirsiniz ama gıdasız asla. Bu nedenle insanlar açlıktan ölüyor. Bu eşitsizlik değiştirmelidir.”dedi.
ÜRETİCİNİN KIYMETİ BİLİNMİYOR
Türkiye'de çiftçinin her türlü zorluğa ve yüksek fiyatlara rağmen üretmeye devam ettiğine dikkat çeken Bayraktar, “Tarım sektörü bunla yetmezmiş gibi ihracat yapıyor. Peki, çiftçimiz bundan yararlanabiliyor mu? Bizim üretmekle sorunumuz yok yeterli destek verilirse, sorunlarınız çözülürse diğer ülkelerle yarışırız. Bu ülkede çiftçimizin kıymeti bilinmiyor” diye konuştu. Çiftçinin verdiği emeğin karşılığını alamadığına dikkat çeken Bayraktar, “Benim 1 liraya sattığımı tüketici 5 liraya alıyor. Döktüğümüz alın terinin karşılığını alamıyoruz. Artık buğday ithal etmek istemiyoruz. Bu nedenle ucuz gübre, ucuz mazot istiyoruz” dedi. 
Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu, “Dünya Çiftçiler Günü’’ne katılan çiftçilere teşekkür ederek, gelecek yıllarda daha çok kişinin katılmasını beklediklerini belirtti. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri