Giresun'da Eğitim ve Araştırma Hastanesine 381 personel alınacak!

Giresun'da Eğitim ve Araştırma Hastanesine 381 personel alınacak!AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, inşaatı son aşamaya gelen Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi için gerekli olan sağlık personeli temini planlamasının yapıldığını bildirdi.

Giresun'da Eğitim ve Araştırma Hastanesine 381 personel alınacak!
eynesil
G.Tarihi: 04.04.2020 21:28
4633 Okunma
0


AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

Sağlık Bakanlığımız nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ihtiyaç duyulan sayıda sağlık personelinin tahsis edilmesiyle ilgili kararda son aşamaya gelinmiştir.

▶ Personel temini için Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince gerekli planlama çalışmaları yürütülmektedir.

▶ İlk etapta talep edilen 381 sağlık personelinin ağırlıklı olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde istihdam edilmesi düşünülmektedir.

▶ Bu kapsamda, hastanede istihdam edilecek olan işçiler; Resmî Kurum ve Kuruluşlara İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenecektir.

▶ Bu durumda, öncelikliler de dâhil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve bir o kadar da yedek aday doğrudan kurayla seçilecektir.

▶ Sözleşmeli sağlık personeli için ise KPSS puanı esas alınarak alım yapılacaktır.

▶ Hastanede ihtiyaç duyulan branşlarda doktor atamaları da bu planlama çerçevesinde gerçekleşecektir.

▶ Hemşehrilerimiz, önümüzdeki aylarda başlaması planlanan alımlara ilişkin resmî duyuruları, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün adresi olan https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden takip edebilirler.

▶️ Bilindiği gibi bugünlerde küresel koronavirüs salgınına karşı ulusal bir mücadele veriyoruz.

▶ İlimizde de Covid-19 Hastalığı mücadelesi kapsamında gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

▶ Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Bizim için insan sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Sağlık alanındaki çalışmaların takipçisiyiz.

▶ Bu kapsamda, yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni en kısa sürede tam donanımlı olarak hizmete sunmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

▶ Hemşehrilerimizden beklediğimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermeleridir.

Alınan tedbirlerle süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. Bu süreçten birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, uyarıları ciddiye alarak daha güçlü çıkacağımıza eminim.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri