GİRESUN'DA ORGANİK ÇİLEK YAYGINLAŞIYOR!

GENÇ GİRİŞİMCİLER KÖYLERİNDE ORGANİK ÇİLEK ÜRETİMİNE BAŞLADI

GİRESUN'DA ORGANİK ÇİLEK YAYGINLAŞIYOR!
eynesil
G.Tarihi: 08.05.2020 13:22
2717 Okunma
0
Giresun - Şebinkarahisar-Akraba iki genç köylerinde başlattıkları organik çilek üretiminde bu yıl yaklaşık 20 tonun üzerinde çilek yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Tarlalarında organik çilek üretimi yapan genç girişimciler, İlçemize bağlı Güzelyurt Köyünde 12 ay boyunca üretim yapmayı planlıyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda lojistik bölümü ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Murat Ceylan ile akrabası 36 yaşındaki Eyüp Tekler, köylerinde başlattıkları çilek üretiminden gelir sağlamayı hedefliyor.

Üniversitede girişimcilik dersinde öğretmenlerinin verdiği bir ödevden yola çıkarak aklına böyle bir fikir geldiğini belirten Ceylan, "Girişimcilik dersimizde öğretmenimizin verdiği girişimcilik araştırması yapmamızı istedi. Bu araştırmalarımı yaparken köyümde de böyle bir girişim hareketi yapabilirim diye düşündüm. Halamın oğlu Eyüp Tekler ile birlikte görüşmemizden sonra kısa zamanda ve kısa vadede en iyi üretimin organik çilek olacağına karar vererek işe koyulduk." dedi.

Dört dönüm arazi üzerinde 8 binden fazla çilek fidesini toprakla buluşturduklarını ifade eden, Eyüp Tekler ise Haziran ayında ilk hasadı gerçekleştireceklerini belirterek yıl boyunca organik çilek üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Çilek siparişi almaya başladıklarını ifade eden Tekler, ekili 4 dönüm arazide Kasım ayına kadar 20 ton civarında mahsul alacaklarını sözlerine ekledi.



Kaynak:​http://www.yenisebinkarahisar.net/haber/genc_girisimciler_koylerinde_organik_cilek_uretimine_basladi-4619.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri