Kış uykusundan uyanan ayılar yayla evlerini mesken tuttu.

Kış uykusundan uyanan ayılar yayla evlerini mesken tuttu.SİS DAĞI Yaylasında Kış uykusundan uyanan ayılar yayla evlerini mesken tuttu

Kış uykusundan uyanan ayılar yayla evlerini mesken tuttu.
eynesil
G.Tarihi: 13.05.2020 04:25
2880 Okunma
0
Kış uykusundan uyanan ayılar yayla evlerini mesken tuttu.

Kapıları kırıp, evin içindeki eşyaları tarumar eden aç ayılar yaylacıları isyan ettirdi.

Giresun Görele ilçesine bağlı Sisdağı Yaylasında Eynesil'li vatandaşlarımızın yaşadığı Çayırobası'nda kapıları kırıp evlere giren ayılar eşyalara zarar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ilçemiz boztepe mahalle muhtarı Hüseyin Karaal;

Boztepe Mahalle sakinlerimizin Sisdağı yaylası, çayır obasındaki evlerinin kapıları ayılar tarafından kırıldığını düşünüyoruz. 

Yaklaşık 1 ay önce yayla bekçimiz bize kapıların kırık olduğu söylemişti. Bizde korona virüs tedbirleri sonucu yaylaya çıkamamıştık. Bekçimiz 5 gün önce tekrar yaylaya çıktığı zaman yeniden farklı kapıları açık görünce beni arayıp bilgilendirdi. 07.05.2020 Perşembe günü İlk araştırmamızın sonucu çayır obasındaki Boztepe Mahallesi sakinlerimize ait 30 civari evimizin kapısının kırık olduğu ve evlerin içinde hasar olduğunu tespit ettik. Kimi evlerin kapılarının kimi evlerinde pencerelerinin kırıldığı, birçok evin içindeki yaşam malzemelerinin kullanılmaz hâle geldiğini gördük. Hasar tespitinden sonra Muhtarlık olarak açık olan kapıları ve pencereleri evlere yağmur girmemesi için çeşitli malzemelerle kapattık. Bu konuyu İlçe Kaymakamım ve İlçe Jandarma bölük komutanımada bildirdim. Sayın Kaymakamın ve Bölük Komutanımızın girişimleriyle beraber, önümüzdeki günlerde Kaymamlıktan alınacak belgeyle 20-65 yaş arası vatandaşımıza, suistimal edilmemek üzere tadilat için günü birlik izin verilmesi şuan için gündemde. İzin işiyle ilgili bir kaç güne detaylar netleşince vatandaşımızı bilgilendirecegiz" dedi.Hasan KEMAL www.eynesilhaber.com























 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri