​MALVARLIKLARI DEVLETE AKTARILDI

​MALVARLIKLARI DEVLETE AKTARILDI

​MALVARLIKLARI DEVLETE AKTARILDI
eynesil
G.Tarihi: 29.07.2016 22:52
2276 Okunma
0
MALVARLIKLARI DEVLETE AKTARILDI

Darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin karşı karşıya kaldığı en büyük tehditlerden birisi olduğunu, devletin istiklalini, egemenliğini, bağımsızlığını doğrudan hedef aldığını belirten Canikli, söz konusu girişimin hem yürütülüş biçimi, hem de amaçları itibarıyla daha önceki darbelere göre çok daha vahim olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fethullahçı Terör Örgütü’ne bağlı bağlı okulların, hastanelerin, dernek ve vakıfların kapatılarak malvarlıklarının devlete aktarıldığını ifade etti.
Canikli, kararnameyle devlete aktarılan FETÖ bağlantılı kurum ve kuruluşların mülkiyetleri, varlıkları ve alacaklarının 1 milyar doların üzerinde olduğunu kaydetti.
Canikli, “Fetullahçı terör örgütü 1.200 dernek vakıf, 1.000 okul, 35 hastane, 15 üniversite ve onbinlerce şirket kurmuş. Ne için? Hepsi bir yerden yönetiliyor. Kaynaklarını yurtdışına, belirli yerlere aktarıyorlar. Bunların hepsi kapatıldı ve malvarlıkları Devlete aktarıldı. Milletten topladıkları paralarla kurmuşlardı, tekrar Millete dönmüş oldu. Olağanüstü hal kararnamesi olmasaydı bunların tasfiyesi 10 yılda bitmezdi” ifadelerini kullandı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri