PROF.DR ŞEVKET TOPAL EYNESİL EYİMDER'DE KONFERANS VERDİ

PROF.DR ŞEVKET TOPAL EYNESİL EYİMDER'DE KONFERANS VERDİ

PROF.DR ŞEVKET TOPAL EYNESİL EYİMDER'DE KONFERANS VERDİ
eynesil
G.Tarihi: 19.12.2017 09:16
2994 Okunma
0

Prof. Dr. Şevket Topal Müslüman Dünyasının sıkıntı içinde olduğunu, ancak bir bu sıkıntıların sona ereceğini söyledi. 

BİR GÜN DEVRAN DÖNECEKTİR
Mevlid-i Nebi haftası dolaysıyla EYİM-DER tarafından Eynesil’de konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal Müslüman Dünyasının sıkıntı içinde olduğunu, ancak bir gün devran dönerek bu sıkıntıların sona ereceğini vurguladı. 
Din Görevlisi Halil Tokalak’Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan EYİM-DER Başkanı ve ÖNDER Eynesil temsilcisi Ramazan Öztürk, katılanlara teşekkür konuşmasının ardından söz alan Prof. Dr. Şevket Topal, bundan böyle kutlu doğum haftası yerine Mevlid-i Nebi haftasının kameri aya göre düzenleneceğini söyledi. 
Prof. Dr. Şevket Topal, “Böylelikle yılın, her ayında Peygamberimizin doğumu kutlanmış olacaktır. Peygamberimiz tüm insanlığa gelmiştir. Mevlid-i Nebi bizim hayatımızda çok önemli bir yeri olan mekteptir. Dertler geçicidir, hazlarda geçicidir. Müslüman dünyası sıkıntı içindedir, ama bir gün devran dönecektir. Yeter ki biz Peygamberimizin sünnetine sahip olalım” dedi. 
SÜNNET OLAN BAZI ŞEYLER MAHALLE BASKISI GİBİ GÖSTERİLİYOR
EYİM-DER Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Şevket Topal, gençlere de seslenerek, “Baba dostlarımız, dede dostlarımızı ziyaret etmelisiniz. Onların öğütlerini dinlememiz gerekmektedir. Büyükleri ziyaret edip, onları dinlemek sünnettir. Sünnet olan şeyler günümüzde mahalle baskısı gibi gösteriliyor. Bu son derece yanlıştır” şeklinde konuştu. 
EYİM-DER Başkanı ve ÖNDER Eynesil temsilcisi Ramazan Öztürk is yaptığı konuşmasında EYİM-DER konferans salonu ve diğer yerlerinde bazı eksiklikler bulunduğunu bununda zaman içerisinde giderileceğini belirtti. Öztürk, her an kendilerini yalnız bırakmayan Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal’a da teşekkür etti. 
Programa Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı Gürsel Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Gül ile birlikte dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 
Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (EYİMDER) tarafından düzenlenen program, Görele Şehitlik Cami İmamı Şenol Yılmaz'ın yaptırdığı dua'nın ardından sona erdi.
Ahmet CEYLAN





 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri