SURİYE'DE MUHALİFLER 3 YIL YETECEK SİLAH VE CEPHANE ELE GEÇİRDİ

Suriye'de Muhalifler 3 yıl yetebilecek silah ve cephane ele geçirdi!

SURİYE'DE MUHALİFLER 3 YIL YETECEK SİLAH VE CEPHANE ELE GEÇİRDİ
eynesil
G.Tarihi: 11.08.2016 10:24
2458 Okunma
0
SURİYE'DE MUHALİFLER 3 YIL YETECEK SİLAH VE CEPHANE ELE GEÇİRDİ
Muhalifler 3 yıl yetebilecek silah ve cephane ele geçirdi! Suriye'nin 1 aydır kuşatma altındaki ikinci büyük kenti Halep'te muhaliflerin Esed rejimi ve İran destekli güçlere yönelik saldırıları sonucu rejim çok büyük kayıplar verdi. Metrelerle ifade edilen kuşatmanın kırılma bölgesinde bulunan ve muhaliflere 3 yıl yetebilecek silah ve mühimmatın olduğu stratejik topçu okulu muhaliflerce ele geçirildi.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te muhaliflerin çatı oluşumu Fetih Ordusu ve Halep'İn Fethi Operasyon Odası'nın eşlik ettiği "Halep'in Öfkesi Operasyonu" muhaliflerin üstünlük sağlamasıyla devam ediyor.
 
Yaklaşık 1 aydır Rus savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu ve karadan rejim unsurlarının kuşatma altına aldığı Halep kentinde Muhaliflerin 3. aşama operasyonları dün de yoğun şekilde devam etti.
 
Hizbullah destekli Esed rejiminin kontrolündeki stratejik 1070 konutlarını ele geçiren muhalifler daha sonra Amiriye ve Cemiyyet'i ele geçirdiklerini duyurdu.

3. Merhalede Topçu Okuluna saldırılar düzenleyen muhalif birlikler Şam'ın Fethi Cephesi'ne bağlı 2 savaşçının bomba yüklü araçla saldırı düzenlemesi akabinde yaşanan çatışmaların ardından burayı da ele geçirdiklerini duyurdu. 

Rus ve Esed savaş uçaklarının hava bombardımanına rağmen ilerleyen muhalifler ile rejim arasında şiddetli çatışmalara sahne olan bölgede rejim unsurlarının büyük kayıplar verdiği aktarılıyor.

Düzenlenen saldırılar ve bombalı araç saldırısından sonra bölgede yaşlaşık son durum 

 



Kaynak:islahhaber.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri