ULUSLAR ARASI GÖÇÜN KİTABI YAZILDI

Uluslar arası göçün kitabı yazıldı Eynesil Kamil Nalbant Meslek Okulu Öğr. Gör. Mehmet Akif Kara’nın “Kuramdan Alana İnşaatta Göçmen Olmak”adlı kitabı Gece Kitaplığı Yayınları tarafından basılarak satışa sunuldu.

ULUSLAR ARASI GÖÇÜN KİTABI YAZILDI
eynesil
G.Tarihi: 05.05.2016 15:38
2062 Okunma
0
Uluslar arası göçün kitabı yazıldı
Eynesil Kamil Nalbant Meslek Okulu Öğr. Gör. Mehmet Akif Kara’nın “Kuramdan Alana İnşaatta Göçmen Olmak”adlı kitabı Gece Kitaplığı Yayınları tarafından basılarak satışa sunuldu.
Uzmanlar, bugüne kadar göçler hakkında çok sayıda kitap yazılmasına rağmen Uluslar Arası Göç alanında ilk kitap olma özelliğini taşıyan bu eserin önemli bir açığı kapatan bir çalışma olduğunu belirtiler.
Kitabın tanıtımında şu ifadelere yer verildi, “Bu çalışmada tarihsel bir seyir içinde Türkiye'ye yönelik gerçekleşen emek göçünü, inşaat sektöründe istihdamın yapısını ve göçmen işçilerin inşaat sektöründe istihdamının belli başlıklar altında özelliklerini inceleyerek önemli bir boşluğu doldurmak için çaba harcamamıştır. Bir saha çalışmasının zorluklarını göze alarak zaman, mekân ve kişi sınırlılığı içinde elde edilen bulgular siz değerli okuyucuların eleştirileri ve yorumlarına sunulmuştur. Bu nedenle elinizdeki kitabın sizlere kapsamlı bilimsel çalışmalar için yol gösterici olmasını ümit ediyorum.”
Espiye Belediyesi eski encümenlerinden ve esnaflarından rahmetli Hacı Mahmut Kara ile Giresun Ticaret Borsası eski Meclis Başkanı ve işadamlarımızdan Ali Özoğul’un torunu ve Espiye’nin tanınan simalarından emekli bankacı Murat Kara’nın oğlu olan Eynesil Kamil Nalbant Meslek Okulu Öğr. Gör. Mehmet Akif Kara lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünde tamamladı. Sendika uzmanlığı, dergi editörlüğü gibi mesleklerde çalışan Kara, 2015 yılından itibaren Giresun Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce yayınlanmış bir kitabı olan Kara’nın çeşitli dergilerde yayınlanmış onlarca makalesi bulunmaktadır.
“Kuramdan Alana İnşaatta Göçmen Olmak” adlı kitabın çeşitli internet siteleri ve kitapçılarda satışa sunulduğunu belirtildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri