YAŞ ÇAYLARI KİM TOPLAYACAK?

YAŞ ÇAYLARI KİM TOPLAYACAK?YAŞ ÇAYLARI KİM TOPLAYACAK,YAŞ ÇAY HASADI

YAŞ ÇAYLARI KİM TOPLAYACAK?
eynesil
G.Tarihi: 16.04.2020 22:48
3502 Okunma
0
Çayı, Bu Yıl Üreticiler Kendi Toplayacak!

Korona virüs tedbirleri kapsamında yabancı uyruklu işçilerin yurdumuza gelemeyecek olması, bölgedeki üreticileri kendi kaderiyle baş başa bıraktı…

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 4 ilde yapılan çay üretiminde hasada sayılı günler kala, yurt çapında uygulanmakta olan korona virüs tedbirleri kapsamında yabancı işçilerin ülkemize gelememeleri dolayısıyla, bölgedeki üreticilerin çaylarını kendilerinin toplamak zorunda olduğu kaydedildi.

Bölgede doğudan itibaren Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun toplam 830 bin dekar alanda yaklaşık 1 milyon üretici çay tarımı yapıyor. Bölgede her yıl 4 ilde çay tarımında çalışan 40 bin Gürcistan ve Azerbaycan uyruklu işçi, sınır kapılarının kapatılması nedeniyle ülkeye giremeyecek. Üreticilerin kendi hasadını yapacağı çay tarımında her yıl yurt dışına giden yaklaşık 100 milyon doların böylece bölgeye kalacağı ifade ediliyor.

Yabancı uyruklu işçilerin yurda gelemeyecek olmalarının çay tarımına olumlu şekilde yansıyacağını belirten bölge üreticileri, “Bu yıl korona virüs tedbirleri nedeniyle bölgede herkes kendi çayını toplayacak. Şimdi herkes kendi bahçesine ve tarlasına girecek. Artık Gürcistan’dan ve Azerbaycan’dan işçi gelecek diye beklemeyeceğiz. Daha doğrusu kendi ürünümüzü kendimiz toplayacağız. Herkes kendi çayını toplarsa, bu ürün için daha iyi olur. Tüm dünyayı saran virüs belası bizi tarımcı yapacak” diyerek, yurt dışı işçi yasağının fırsata çevrilmesi için üreticilere önemli bir şans doğduğunu ve bu şansı da en iyi şekilde kullanacaklarını bildirdiler.Haber:Mahmut Bora
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri