YAYLADA HAYVAN OTLATMALARI YASAKLANDI

HAYVAN BESİCİLERİ YAYLALARA KABUL EDİLMİYOR

YAYLADA HAYVAN OTLATMALARI YASAKLANDI
eynesil
G.Tarihi: 20.05.2017 12:16
5475 Okunma
4
BİZE YARDIM EDİN ZOR DURUMDAYIZ 

Giresun’un Eynesil ilçesinde yüzden fazla koyun besleyen ve dededen kalma mesleğini devam ettiren Cemal Topal 150 yılı aşkındır yazları koyun beslemek için gittikleri Kürtün yaylalarına bürokratik engeller dolayısıyla kabul edilmediklerini ifade ederek çok zor durumda kaldıklarını söyledi.

Taka Gazetesine açıklamalarda bulunan Cemal Topal, “Dedelerimiz, babalarımız küçükbaş hayvan besliyorlardı, bizlerde aynı meleğe devam ediyoruz. 150 yılı aşkındır yazları Gümüşhane’nin Kürtün İlçesine bağlı yaylalara hayvanlarımızı götürüyoruz. Babam da 1938 yılında yayla yolunda dünyaya gelmiş. Bizler Eynesil’de ilçe tarım müdürlüğünden sevk alıyoruz. Ancak Kürtün İlçesi bu raporu kabul etmiyor. Sizler buradan yayla kiralamadan size izin veremem diyor.
Bizde yayla kiralamak istiyoruz, “Muhtar bizim yaylalarımız kiraya açılmadı” diyor. Bu durumda devlet desteği almamızda zora giriyor. Şu günlerde hayvanlarımızla birlikte yaylada olmamız gerekirken köylerde hayvan otlatıyoruz. Hayvanlarımız burada otlamak istemiyor. Sadece ben değilim koyun besleyen ve yazları yaylalara giden bütün arkadaşlarımız aynı durumda. Zaten çok zor şartlarda bu işi yapıyoruz. Önümüze çıkarılan bu engelle elimiz kolumuz bağlandı. Sayın bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, valilerimizden ve devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını ve bu soruna bir çözüm getirmelerini bekliyoruz. Çok zor durumdayız” dedi.
Tuncay HACIFETTAHOĞLU    TAKA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri