​ANAOKULU ÖĞRENCİLERİYLE “ÇOCUK CAMİ BULUŞMASI” ETKİNLİĞİ

​ANAOKULU ÖĞRENCİLERİYLE “ÇOCUK CAMİ BULUŞMASI” ETKİNLİĞİ

​ANAOKULU ÖĞRENCİLERİYLE “ÇOCUK CAMİ BULUŞMASI” ETKİNLİĞİ
Karadeniz
G.Tarihi: 06.06.2019 22:44
2147 Okunma
0
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİYLE “ÇOCUK CAMİ BULUŞMASI” ETKİNLİĞİ
Vakfıkebir Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileriyle, “Çocuk Cami Buluşması” etkinliği yapıldı.
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun okullara yönelik yürüttüğü faaliyetleri kapsamında, Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileriyle Merkez Ensar Camii’nde “Çocuk Cami Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.
Öğretmenleri Leyla Kasımay ve Yeter Çakır refâkâtinde, ilçe müftülüğüne bağlı Merkez Ensar Camii’ne gelen öğrenciler camide, İmam Hatip Metin Ergin ve Müezzin Kayyım Muhammet Başkan tarafından karşılandı. Minik öğrencilere, İmam Hatip Metin Ergin ve anaokullarında değerler eğitimi veren Kur’an Kursu Öğreticisi Ayten Özgül tarafından cami ile ilgili bilgiler verildi, bölümleri tanıtıldı.
Daha sonra minikler, sınıflarında yaptıkları seccadeleri üzerinde saf tutarak İmam Hatip Metin Ergin’in arkasında birlikte namaz kıldılar.
Bir süre camide istedikleri gibi koşup oynayan miniklere, İmam Hatip Metin Ergin ve Müezzin Kayyım Muhammet Başkan tarafından çikolata ikram edildi.
“Çocuk Cami Buluşması” projesiyle ilgili İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, “Bu proje ile çocuklarımız, İslâm Dini’nin ibadet yeri camiyi yakinen tanıma fırsatı bulmuş oluyor. Değerler eğitiminde mühim yeri bulunan camilerin, ibadet içtenliğinin somutlaştığı, namazın birlikte cemaat halinde bir bedenin uzuvları gibi birbirine kenetlenerek yerine getirildiği yer olduğunu eğlenerek, dokunarak ve severek öğrenmelerinin hazzını ve mutluluğunu yaşıyorlar. Camiye ait iç ve dış aksamı, öğrenme imkanı buluyorlar. Son derece mutlu ve neşeli olduklarını görüyoruz. Onların  mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Bu yavruların eğitim-öğretimiyle ilgilenen hocalarına, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan ilçe vaizimiz Hatice Semiz’e, Kur’an Kursu Öğreticisi Ayten Özgül’e cami görevlileri Metin Ergin ve Muhammet Başkan’a teşekkür ediyorum. Sağlık-afiyet diliyorum.” dedi.dogruhaber61.com








 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri