BAŞ: “KÜTÜPHANELER BİZİM KÖKLERİMİZDİR”

BAŞ: “KÜTÜPHANELER BİZİM KÖKLERİMİZDİR”

BAŞ: “KÜTÜPHANELER BİZİM KÖKLERİMİZDİR”
Karadeniz
G.Tarihi: 12.04.2017 20:32
2406 Okunma
0
BAŞ: “KÜTÜPHANELER BİZİM KÖKLERİMİZDİR”
‘Kütüphaneler Haftası’ nedeniyle Vakfıkebir İlçesi’nde düzenlenen kutlama etkinliklerinde konuşan Vakfıkebir İlçe Kütüphane Müdürü Levent Baş, “Kütüphaneler bizim köklerimizdir” dedi.
Ülkemizde her yıl Mart Ayı’nın son haftasında kutlanmakta olan ve bu yıl 53. kutlanan ‘Kütüphaneler Haftası’ nedeniyle Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda muhteşem bir etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vakfıkebir İlçe Kütüphane Müdürü Levent Baş, kitapsız yaşamanın kör, sağır ve dilsiz yaşamaktan farkı olmadığına dikkat çekerek, kütüphane haftasının ana temasının ‘Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler’ olarak belirlendiğinin altını çizdi.
“KÜTÜPHANELER BİZİM KÖKLERİMİZDİR”
Baş konuşmasında, “Kütüphaneler bizim köklerimizdir. Geçmişimizde ve günümüzde elde ettiklerimizi, biriktirdiklerimizi, öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmak için en önemli araçlar kütüphanelerdir, kitaplardır” dedi. Kitapların seçiminin de önemli olduğuna vurgu yapan Baş,”Sevmediğiniz bir alanda okumak sizi kitaptan uzaklaştıracağı gibi, sevdiğiniz alanlarda okumak da sizi o derece kitaba bağlayacaktır. Eğer ilgi alanınızı doğru olarak belirleyip o alana yönelik kitaplar seçerseniz, iyi birer okur olmanız kaçınılmaz olacaktır” ifadelerine yer verdi. Vakfıkebir İlçe Halk Kütüphanesi’nde 12 bin kitabın bulunduğunu hatırlatan Baş, 2017 yılı içersinde 4 bin adet yeni kitabı daha kütüphaneye kazandırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Levent Baş ayrıca Vakfıkebir İlçe Halk Kütüphanesi’nin 550 üyesi bulunduğunu ve bu sayıyı artırmak için öğrencileri kütüphaneye üye yapma çalışması başlattıklarını da dile getirdi.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Kutlama programı Osman Tan Ortaokulu öğrencisi Büşra Kayhan’ın ‘Kitabın Sitemi’ adlı günün anlam ve önemini belirten şiiri okuması, Osman Tan Ortaokulu müzik öğretmeninin ve öğrencilerinin müzik dinletisi, kısa tiyatro ve slayt gösterisi ve müzik dinletisinin ardından hafta kapsamında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve kitap okuma dallarında dereceye girenlere ödül verilmesi, ikram ve kütüphanenin gezilmesinin ardından sona erdi. Şiir dalında birinci olan Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam- Hatip Ortaokulu öğrencisi Tarık Buğra Bahadır, kompozisyon dalında birinci olan Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Asena Tulumen, resim dalında birinci olan Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencisi Mehmet Ali Karaman ve kitap okuma dalında birinci olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu öğrencisi Havanur Sağlam’a ödülleri İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta tarafından verildi. Şiir dalında ikinci olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nurettin Efe Topal, kompozisyon dalında ikinci olan Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aysu Çinal, resim dalında ikinci olan Vakfıkebir Deregözü İlkokulu öğrencisi Yaren Aygün ve kitap okuma dalında ikinci olan Vakfıkebir Osman Tan Ortaokulu öğrencisi Gülseren Bilgin’e ise ödüllerini Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta verdi. Şiir dalında üçüncü olan Vakfıkebir Çavuşlu Ortaokulu öğrencisi Ceren Yüksel, kompozisyon dalında üçüncü olan Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi öğrencisi Elif Karadeniz, resim dalında üçüncü olan Vakfıkebir Fevziye İlkokulu öğrencisi Görkem Yüksel ve kitap okuma dalında üçüncü olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yasin Albayrak da ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çağdaş Ak’ın elinden aldılar.
Haber: Ziya FİDAYE
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri