Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı Başladı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı Başladı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı Başladı
Karadeniz
G.Tarihi: 26.12.2018 15:44
1034 Okunma
0
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı” Giresun Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirildi.
  
Giresun Merkez Sultan Selim Mahallesi, Eşref Dizdar Caddesinde bulunan Giresun Üniversitesi Tarihi Rektörlük Binası’nda 12 Aralık tarihinde saat 10.00 da başlayan çalıştay da; Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele ile kadına yönelik şiddeti doğuran, pekiştiren olumsuz tutum, davranışlar, erken yaşta evlilik ve zorla evliliğin ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet edecek zihniyet dönüşümü sağlamak gibi konular ele alındı,
 
Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Metin Maytalman; “Bugün burada bu çalıştayda genel şiddet kapsamı içinde kadına yönelik şiddet konusu ele alınacak. Bu çalıştay, önümüzdeki süreçlerde uygulanacak olan il eylem planına da veri girişi sağlanmış olacak. Bu nedenle burada bulunan kadın ve erkek tüm katılımcıların düşüncelerini açıklıkla ifade etmelerini ve hazırlanacak olan eylem planına katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bu konuda geçmiş eylem planlarını incelediğimizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, ayrıyeten sosyo-ekonomik statüsünün güçlendirilmesi lazım. Şiddete maruz kalma durumlarında koruyucu önlemlerin de alınması gerekir. Şiddete maruz kalmış kadınların ve çocukların rehabilite edilmesi gerekir. Bugünkü çalıştayda bu boyutların detaylandırılması gerektiğini düşünüyorum. Çalıştayın başarılı olmasını temenni ediyor hepinize sağlılar sunuyorum” dedi.
 
Çalıştay; 12–13–14 Aralık tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri