KARADENİZ’DE ÇİNGENE PALAMUT BALIĞI...

KARADENİZ’DE ÇİNGENE PALAMUT BALIĞI...Karadeniz'de 1 Eylül'de sona erecek av yasağına rağmen mevsimin ilk çingene palamudu balıkçılar tarafından çapara ile tutulmaya başlandı.

KARADENİZ’DE ÇİNGENE PALAMUT BALIĞI...
Karadeniz
G.Tarihi: 29.08.2020 04:31
5934 Okunma
0
KARADENİZ’DE ÇİNGENE PALAMUT BALIĞI...

Bugünlerde küçük balıkçılar tarafından avlanan çingene palamutları tezgahları şenlendirirken; kilosu da 25-30 liradan satılıyor…


1 Eylül’de başlayacak olan yeni av sezonu öncesi küçük kayıklarıyla denize açılan balıkçılar, bol miktarda çıkan çingene palamudu ile karşılaşmaktan büyük sevinç dudular. Oltalarına bol miktarda palamut vuran yöremiz balıkçıları, sönük geçen sezonun ardından yeni av sezonuna umutla bakmaya başladılar.

Şu anda küçük balıkçılar tarafından avlanan çingene palamudunun kilosu 25-30 liradan satılırken; her bir palamudun da 50 veya 100 gram arasında olduğu görülüyor. Bir kiloda en az 10 tane palamut olurken; bu balığın biraz daha büyümesi halinde 250-300 gram olduğunda tane işi satılmaya başlanacağı kaydedildi.

Karadeniz’de avlanma yapan yöre balıkçıları, bu sezon bol miktarda palamut çıkacağının işaretlerini aldıklarını belirterek, “Palamut geçen sene çok az çıktı. Bu sene bereketli olacağa benziyor. Bu yıl inşallah bol balık çıkar ve biz de vatandaşlara uygun fiyattan balık satarız” dediler.MAHMUT BORA

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri