KARADENİZ'DE TERÖR OPERASYONU SÜRÜYOR

Karadeniz'de Giresun, Gümüşhane, Trabzon'dan sonra, son olarak Ordu'da eylem gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri ve komandoların katıldığı operasyonlar, aralıksız devam ediyor.

KARADENİZ'DE TERÖR OPERASYONU SÜRÜYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 22.08.2016 09:31
8143 Okunma
0
Karadeniz'de Giresun, Gümüşhane, Trabzon'dan sonra, son olarak Ordu'da eylem gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri ve komandoların katıldığı operasyonlar, aralıksız devam ediyor.
Vali Balkanlıoğlu, bölge halkının güvenlik güçlerine çok büyük desteği olduğunu belirterek, “Her türlü istihbarat bizlere geliyor. Hatta avcı dahi görseler bize ihbar ediyorlar” dedi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında 31 Temmuz günü Ordu'nun Mesudiye İlçesi Topçam bölgesinde 5 kişilik PKK'lı grubun 3 askeri şehit ederek 2 askeri yaraladığı saldırının ardından, bölgedeki operasyonların devam ettiğini vurgulayarak, grubun yakın zamanda etkisiz hale getirileceğine dikkat çekti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bölgemizde sayıları 3-5 civarında terör örgütlerinin eylemi oldu. Karadeniz bölgesinin yapısı ve dokusu, PKK terör örgütünün hiç alakası olmaması gereken ve savunduğu ilkeler ve umdelerle çelişen bir durum. Karadeniz bölgesinde böyle bir yapı yok. Peki niye buralara sarkıyor bunlar. Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi Karadeniz halkı da vatanına, milletine bağlı, vatan için canını veren insanlardan müteşekkildir. Bu nedenle emniyet, asayiş burada son derece yerinde. Buralardaki güvenlik güçlerimiz takviye amaçlı Doğu ve Güneydoğu illerine gidiyor. Çünkü, oralarda sıkıntı büyük. Buralarda eylem yapılıyor olması, o güçlerin oralara takviye amaçlı gitmemesini hedefliyor” dedi.
“BÖLGE HALKININ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE BÜYÜK BİR DESTEĞİ VAR”
Bölge halkının güvenlik güçlerine büyük bir desteği olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Karadeniz’in doğası yeşillik, dağlık ve ormanlıktır. PKK terör örgütü herhangi bir ormanlık alandan vur-kaç taktiği ile eylem yapıyor. Bu durum rahatsız edici bir durum. Bölge halkının güvenlik güçlerimize çok büyük desteği var. Her türlü istihbarat bizlere geliyor. Hatta avcı dahi görseler bize ihbar ediyorlar. Güvenlik güçlerimiz de istihbarat çalışmalarına ağırlık vererek bunları etkisiz hala getirmek için büyük gayret sarf ediyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde etkisiz hale getirilecektir” diye konuştu.
“HALKIMIZIN VATAN SEVGİSİ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE, TERÖR ÖRGÜTÜ KARADENİZ HALKINI ÜRKÜTEMEZ”
Güvenlik güçlerinin her türlü tedbiri aldığını belirten Vali Balkanloğlu, şunları kaydetti:
“Bölgemizin güvenliği açısından her türlü tedbir alınıyor. Teröristlerin bölgemize yerleşmemeleri, bölge halkını rahatsız etmemeleri açısından güvenlik güçlerimiz her türlü tedbir alıyor. Sağolsunlar vatandaşlarımız da güvenlik güçlerimize hep destek oluyorlar. Bölge halkı güvenlik güçlerimizin yanında, onlara hem rehberlik yapıyorlar, hem istihbaratı bilgiler veriyorlar. Halkımızın bu vatan sevgisi devam ettiği sürece bu bölgeye gelen birkaç tane eşkıya, Karadeniz halkını ne ürkütebilir, ne de rahatsız edebilir. İnşallah bunların sonu en kısa sürede gelecektir.”
GİRESUN EKSPRES GAZETESİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri