NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ "ALACA SANSAR AİLESİ" KAMERALARA TAKILDI

NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ "ALACA SANSAR AİLESİ" KAMERALARA TAKILDI

NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ "ALACA SANSAR AİLESİ" KAMERALARA TAKILDI
Karadeniz
G.Tarihi: 14.07.2019 16:27
1720 Okunma
0
NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ "ALACA SANSAR AİLESİ" KAMERALARA TAKILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün yaban hayatını koruma çalışmaları esnasında nesli tehlike altında olan Alaca Sansar kameralara takıldı ve ortaya belgesel tadında görüntüler çıktı.

DKMP ekipleri Kayseri'de yaptığı av koruma ve kontrol çalışmaları sırasında "alaca sansar ailesini" görüntülemeyi başardı.

Doğanın en bakir halini ziyaretçilerine sunan Kayseri'deki Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda nesli tükenme riski yüksek olan alaca sansarlar aile halinde görüntülendi. Alaca sansar, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından oluşturulan ve hassas kategori diye adlandırılan kırmızı listede yer alıyor.

Yaşama alanları Avrupa'dan Kuzey Çin Bölgesi'ne kadar uzanan alaca sansar Türkiye'de Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nde yaşıyor. Genellikle ağaç kovuklarında yaşayan bu canlılar toprak altında kendi imkânlarıyla kazdıkları tünellerde de yaşayabiliyor.

Alaca sansarın, özellikle kuş türleriyle ön planda olan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda görüntülenmesi, milli parkın biyoçeşitliliğinin ne kadar zengin olduğunu gösteriyor.



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri