RİZELİLER DEDİĞİNİ YAPTI "ÇAY KANUNU" 2016'DA ÇIKIYOR

Bakan Çelik, Çay Kanunu 2016 Yılı İçinde Çıkacak 2016 yaş çay fiyatını açıklamak üzere Rize'ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çay kanununun bu yıl içinde çıkacağını söyledi.

RİZELİLER DEDİĞİNİ YAPTI "ÇAY KANUNU" 2016'DA ÇIKIYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 21.05.2016 06:18
1752 Okunma
1

Bakan Çelik, Çay Kanunu 2016 Yılı İçinde Çıkacak

2016 yaş çay fiyatını açıklamak üzere Rize'ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çay kanununun bu yıl içinde çıkacağını söyledi.
Çaykur'da düzenlenen yaş çay alım fiyatı toplantısında yaş çay alım fiyatını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çay kanununun 2016 yılı içerisinde çıkacağını açıkladı. Üzerinde çalışılan Çay Kanunu'nun bu yıl içerisinde meclise getirilmesini hedeflediklerini ifade eden Çelik “Çay Kanunu ile ilgili çalışmalarımızda başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde de ilgili arkadaşlar ile bakanlığımızda görüştük. Birilerinin 'arkadan dolambaçlı bir şey yapılıyor' iddialarına kulak asılmasın. Ne yapacaksak şeffaf bir şekilde Rizeli arkadaşlarımız ile birlikte yapacağız. İnşallah bir mani olmazsa 2016 yılı içerisinde meclise gelmesi konusundan ben bakan olarak koşan noktada olacağım. İnşallah 2016 yılında noktayı koymuş olacağız“ ifadelerini kullandı.


Çay Kanunu ile ilgili çalışmalara mart ayından itibaren başladıklarının altını çizen Çelik, konuşmasına şunları kaydetti: "Nihai şekline karar vereceğiz. Birilerinin sanki arkadan dolambaçlı bir şey yapıyormuş gibi yaklaşımlarına kimse kulak asmasın. Ne yapacaksak şeffaf bir şekilde, Rize ve Doğu Karadenizli kardeşlerimizle beraber yapacağız. Çay Kanunu ile ilgili çalışmada son aşamaya geldik. İnşallah siyaset bu belli olmuyor. 2016 yılı içerinde Çay Kanunu'nun Meclis'e gelip yasalaşması konusunda ben bakan olarak milletvekili arkadaşlarımın önünde koşan olacağım. Uzun yıllar konuşulan bir talebi bu şekilde yerine getirmiş olacağız. Ziraat odası başkanlarının bu konuyla ilgili 'yasada ne olmalı?' Üreticinin mağduriyetlerinin önlenmesi adına talepleri var. Onları da aldık. Yasa çalışması nihai olarak ayrıntılara boğulmaz. Ana hükümleri ihtiva eder. İkinci mevzuatta şekillenir. Hangi konuların yasada yer alması gerektiğini birlikte kararlaştıracağız ve 2016 yılında bu işe noktayı koymuş olacağız."
kaynak:http://www.olay53.com/haber/bakan-celik-cay-kanunu-2016-yili-icinde-cikacak-432090.htm
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Ali Özer7 yıl önce
normal değil mi .onlar rizeli giresun'lu mu sandınız

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri