YABAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİ PROJE

YABAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİ PROJE

YABAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİ PROJE
Karadeniz
G.Tarihi: 13.06.2016 17:20
2286 Okunma
0
YABAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİ PROJE
Bölge Müdürlüğüne bağlı GÜMÜŞHANE ilinde “Yaban Hayvanlarının Doğal Yaşam Ortamlarında Desteklenmesi Eylem Planı” hayata geçirilmeye başlandı.
Gümüşhane Şube Müdürlüğü ilde 2016 yılının ilk 5 aylık sürecince 20 farklı köylerimizde, köylülerin kullanmadıkları 160 dönümlük araziye yaban hayatı için buğday, korunga, yonca ve arı otu ekimi yapılmış olup 24 dönümlük tarla ise 20 yıldır sürülmediği için sonbaharda ekilmek için sürülerek nadasa bıraktılar. Eylem Planı kapsamında yine yaban hayvanları için ormanlık alanlara ve orman yolları kenarlarına elma, ahlat ve erikten oluşan 510 meyve fidanları dikimi yapıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, yapılan bu çalışmalar ile kuş türlerimizin besin ihtiyaçlarının karşılanması, yaban hayvanları yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, yaban hayvanları – insan çatışmasının en aza indirgenmesi amaçlandığını söyledi.

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri