YILMAZ: “Gülyalı, Yatırımlarla Şahlanan Bir İlçe Oldu”

YILMAZ: “Gülyalı, Yatırımlarla Şahlanan Bir İlçe Oldu”

YILMAZ: “Gülyalı, Yatırımlarla Şahlanan Bir İlçe Oldu”
Karadeniz
G.Tarihi: 16.06.2016 05:01
2193 Okunma
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 3.sünü düzenlediği iftar programlarına Gülyalı ilçesinde devam etti. 8 bin nüfuslu ilçede 2 bin 500 kişiyle aynı sofrada orucunu açan Başkan Enver Yılmaz, birlik beraberlik mesajları verdi.


Gülyalı Belediye Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
GÜLYALI NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİ AYNI SOFRADA BULUŞTU
 
Ramazanların birlik ve beraberliğin devamlılığı noktasında önemli bir adım olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz; “13 mahallesi ile 8 bin nüfusa sahip Gülyalı ilçemizde, 2 bin 500 Gülyalılı kardeşimiz yani ilçe nüfusunun yüzde 35’i, buraya gelip iftar yapıyor. Bu durum, bizlerin bir ve beraber, güçlü olduğunu gösteriyor” dedi.
 
GÜLYALI ORDU’NUN EN ŞANSLI İLÇELERİNDEN BİRİ
 
Denize dolgu havalimanı, çikolata parkı, yüksekokulu ile Ordu’nun yatırımlarla şahlanan ilçelerinden biri olan Gülyalı’nın şanslı olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “Havalimanına bir uçak dahi inmez diyenler, baktık ki havalimanını bizden önce kullanmaya başlamışlar. Bir uçak inerse şanslısınız diyenlere söylüyorum, bugün itibarıyla 22 uçak yüzde 100 doluluk oranıyla piste iniş ve kalkış yapıyor. Önümüzdeki günlerde yurt dışı uçuşları da başlayacak ve Gülyalı değerine değer katacak. Havalimanı Ordumuza Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük hediyesi” diye konuştu.
 
BAŞKAN YILMAZ ARSA SAHİPLERİNE SESLENDİ
 
İlçede yatırımlarla birlikte arsa fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Gülyalı’daki arsa fiyatları İstanbul Bağdat Caddesi ve Ankara Kızılay Caddesi’nden daha pahalı bir hal almış. Yer yurt sahiplerine sesleniyorum, eğer mülkünüzü satacaksanız fiyatları makul bir seviyeye çekin. Her şeyin bir fiyatı var, Gülyalı ilçemiz bu fiyatı reel anlamda yakalasın” dedi.
 
15 YILDIR ÇÖP DÖKÜLEN ALANA TÜRKİYE’NİN EN TATLI PROJESİ YAPILIYOR
 
10 milyon lira maliyetli, 65 dönüm arazi üzerine inşa edilecek ilçenin prestij projelerinden olan “Çikolata Park” hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz; “15 yıl Gülyalı’nın çöpünün döküldüğü alana biz, Türkiye’nin en güzel projelerinden birini uyguladık. Proje yüzde 60 seviyesine geldi. İçerisinde 21 adet çikolata üretim merkezi, 1 adet 300 metrekarelik restoran, bir adet 300 metrekarelik kafeterya, 3 bin kişinin aynı anda konser dinleyip düğün yapabileceği alan, bir halı saha, bir basketbol sahası ve yürüyüş alanlarıyla birlikte “Çikolata Park” sadece Gülyalı’da değil, Karadeniz Bölgesi’nde çok önemli bir cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu.
 
GÜLYALI’YA 12 MİLYONLUK TURİZM OTELCİLİK FAKÜLTESİ
 
Başkan Yılmaz, İşadamı Velittin Küçük tarafından yapılan ve 12 milyon liraya mal olacak, 400 kişinin aynı anda eğitim göreceği Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesinin Ordu Üniversitesine kazandırılmak üzere olduğunu söyledi.
 
Başkan Enver Yılmaz, fakültenin gelecek yıl eğitim öğretim dönemine yetişeceğinin müjdesini vererek, ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlayacağını ifade etti.
 
ÜRETİCİYE HAVALİMANI MALİYETİNDE DESTEK ÖDEMESİ
 
24-30 Haziran tarihleri arasında, 116 bin 350 Ordulu fındık üreticisine 285 milyon lira destek ödemesi yapılacağını belirten Başkan Yılmaz; “Ordu Giresun Havalimanının maliyeti 300 milyon lira.  Biz, her yıl havalimanının maliyeti kadar fındık üreticimize ödeme yapıyoruz” dedi.
 
DESTEK ÖDEMESİ ALMAK İSTEYENLERE İKAMETGÂH ŞARTI

 
Adreslerini farklı bir il göstererek destek ödemesi alan üreticilere seslenen Başkan Enver Yılmaz; “Ziraat Odası ve Tarım İl Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Gelir desteği almak istiyorsanız ikametiniz Ordu’da olmalı. Biz bunu ilimizin gelişmesi için yapıyoruz. İkametiniz Ordu’da olsa kamudan payı ona göre alıp hizmet planlaması yaparız. Bu yüzden önümüzdeki yıl alan bazlı destek ödemelerinin alınması için ikamet şartı kampanyasını başlatacağız” dedi.
 
Yaklaşık 40 bin kişinin Ordu dışında yaşayarak destek ödemesi aldığını ifade eden Başkan Yılmaz, alan bazlı destek ödemesi alabilmek için farklı metotlara başvuranlara da kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri