Eynesil'de, ‘Önce Yaya’ Etkinliği!

Eynesil'de, ‘Önce Yaya’ Etkinliği!

Eynesil'de, ‘Önce Yaya’ Etkinliği!
son-dakika-haberleri
G.Tarihi: 24.10.2022 08:45
818 Okunma
0
YAYALARA ÖNCELİK
Eynesil’de trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla ’Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ sloganı ile Mustafa Yüksel İlkokulu önündeki yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.

İçişleri Bakanlığımızca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık kampanyası Eynesil’de de başlatıldı.
"Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganıyla başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.
Bu kapsamda, "Trafikte her yıl daha iyiye" mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen "Öncelik hayatın, öncelik yayanın", "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" ve "Yayalar kırmızı çizgimiz" kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla devam ediliyor.
Eynesil’de de Mustafa Yüksel İlkokulu önünde düzenlenen etkinlikte yaya geçidinin önemine dikkat çekildi. Yaya ve okul geçitleri öncesinde okul önünde bulunan yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek öğrenciler bilgilendirildi. 
“Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” kampanyasının ülke genelinde olduğu gibi Eynesil’de de başlattıklarını kaydeden Eynesil Kaymakamı Abdulselam Bıçak,  “Bu kampanya yayaların yaya geçidinde güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak ve farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Yayalarımızın ve öğrencilerimizin yaya geçitlerinden güvenli bir şekilde geçmesi ve can güvenliği bizim için büyük önem arz ediyor. Özellikle öğrencilerimizin yoğun olduğu okul bölgelerindeki yaya geçitleri hassasiyetimize dikkat çekmek için ilçe merkezimizdeki Mustafa Yüksel İlkokulu önünde bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz.  Bütün vatandaşlarımızı ve sürücülerimizi bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını diliyoruz.” dedi.   
Etkinliğe Eynesil Kaymakamı Abdulselam Bıçak’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Başaran, Emniyet Müdür vekili Yavuz Sağlam, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri