İftar duası nedir, nasıl yapılır? Oruç açarken iftarda hangi dualar okunur?

İftar duası nedir, nasıl yapılır? Oruç açarken iftarda hangi dualar okunur? Ramazan ayının gelmesinin ardından ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Ramazan ibadetleriyle ilgili bilgi edinmek istiyor. İlk sahurla beraber on bir ayın sultanı Ra

İftar duası nedir, nasıl yapılır? Oruç açarken iftarda hangi dualar okunur?
son-dakika-haberleri
2119 Okunma
0
İftar duası nedir, nasıl yapılır? Oruç açarken iftarda hangi dualar okunur?
Ramazan ayının gelmesinin ardından ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Ramazan ibadetleriyle ilgili bilgi edinmek istiyor. İlk sahurla beraber on bir ayın sultanı Ramazan başladı. İslam dünyası Ramazan ayını ibadetlerle geçiriliyor. Müslüman aleminde oruç tutularak ibadet edilen bu ayda vatandaşlar İftar duası nedir, nasıl yapılır? Oruç açarken iftarda hangi dualar okunur? sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detaylar haberimizde.

İFTAR DUASI

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI ANLAMI

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!".

YEMEK DUASI

"Bismillâhirrahmânirrahîm

Elhamdülillâhi’llezî et’amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve’şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü’l müsrifîn.Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…"
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri