FINDIKTA KÜLLEME İLE MÜCADELEDE YAĞMURUN OLUMSUZ ETKİSİ

FINDIKTA KÜLLEME İLE MÜCADELEDE YAĞMURUN OLUMSUZ ETKİSİ

 FINDIKTA KÜLLEME İLE MÜCADELEDE YAĞMURUN OLUMSUZ ETKİSİ
Tirebolu
G.Tarihi: 05.06.2017 15:26
1671 Okunma
0
 FINDIKTA KÜLLEME İLE MÜCADELEDE YAĞMURUN OLUMSUZ ETKİSİ
Fındıkta görülen küllenme hastalığı için ilaçlama dönemi içerisinde bulunuyoruz. Ancak yağışların etkili olduğu bölgelerde ilaçlama yeterli şekilde yapılamıyor. Yağmurun sürekli devam etmesi küllenmeyle mücadeleyi geciktiriyor.
Giresun’da ve Tirebolu' da yaklaşık iki haftadır aralıklarla devam eden yağışlı hava nedeniyle külleme hastalığıyla yeterli mücadele yapılamamaktadır.
Külleme hastalığının geçmiş yıllarda fındık bahçelerinde yoğun zararlara neden olduğu unutulmamalıdır.
Hastalık fındıkta hem verim, hem de kalite kayıplarına neden olmaktadır.
Fındıkta külleme hastalığına karşı birinci ilaçlama döneminde hava şartlarının uygun gitmemesi nedeniyle bazı bölgelerimizde yeterli ilaçlı mücadele yapılamadığı,
İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yapılan arazi kontrollerinde spor gelişimini hava şartları baskı altına almasına rağmen, hastalığın yapraklarda ve özellikle çotanaklarda zuruf yüzeylerinde bulaşma yaptığı görülmüş, havaların ısınmasıyla birlikte uygun ortam oluştuğunda hastalığın daha da yaygınlaşacağı öngörülmektedir.
Yapılacak ilaçlamalarda atomizör ve pülverizatör kullanılması ve ocak başına en az 1 veya 2 litre ilaçlı su atılması gerekmektedir.
İlaçlamadan 21 gün sonrasına kadar söz konusu bahçelerde hayvan otlatılmaması ve meyve yenmemesi gerekirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmayan ve tavsiye edilmeyen bitki koruma ürünü kullanılmamasına dikkat edilmelidir
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri